Nadat vorige week de koppositie weer werd terug gepakt van VCS kon vandaag het winterkampioenschap, voor wat het waard is, binnen worden gesleept. Echter, Excelsior’20 bleek een te lastige horde om dit te realiseren.

MVV’27 speelde de eerste helft prima. Er was veel beweging, duels werden gewonnen en men kon veel aan aanvallen denken. Ook het aanvallen verliep regelmatig goed alleen om een wedstrijd te kunnen winnen moet er gescoord worden. Tal van kansen werden er in de eerste helft gemist. Ondanks deze gemiste kansen bleef MVV’27 goed voetballen en de thuisploeg wist zich geen raad met de koploper. Heel af en toe kwam Excelsior’20 richting het Maaslandse doel maar er werd uitstekend verdedigd. Nadat er zeker vijf 100% kansen, en ook een aantal kleintjes, om zeep waren geholpen ging men rusten met een 0-0 tussenstand.

Door deze tussenstand bleef de thuisploeg geloven in een goed resultaat. Zeker ook omdat het spel van de Maaslanders minder goed was dan in de eerste helft. De grote kansen bleven nu uit en ook het aanvalsspel was minder. MVV’27 kwam zelfs nog een keer goed weg nadat men bij een hoekschop de bal van de lijn kon halen. Toch leek het erop dat de bezoekers in het laatste kwartier de overwinning naar zich toe gingen trekken maar ook nu lukte het niet om te scoren.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd dus onnodig gelijkgespeeld waardoor MVV’27 JO19-1 de koppositie weer moet afstaan aan VCS en het jaar 2016 dus afsluit op een 2e plek. Voor MVV’27 JO19-1 volgt nu een lange winterstop want pas op 11 februari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Quick.

Opstelling: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve (uit 65e min), Quint van Stuivenberg, Julian Tinbergen, Michael Berrevoets, Rick Vijverberg, Max de Vetten (uit 60e min), Siemen Hoogendoorn

Wisselspelers: Jan de Baat (in 60e min) Michael van Vliet (in 65e min) Wesley Houthuysen