Op een grauwe zaterdag ochtend mocht Mvv27 2 de laatste wedstrijd van 2016 spelen, de tegenstander van vandaag was Capelle 3. Capelle dat de hekkensluiter is in de reserve 1 klasse. Dit zegt niks, want MVV heeft het eenmaal zwaarder tegen een ploeg die zich ingraaft en loert op dat ene kansje om zo de 3 punten binnen te slepen. MVV was ten opzichte van vorige week op 6 posities gewijzigd, maar dat maakte voor dit 2e niet uit. De organisatie stond goed en keeper Geert heeft dan ook de 1e helft 2 ballen naast mogen kijken, dat was het enige wapenfeit wat Capelle kon bieden in de 1e helft. Daarentegen konden wij ook geen gevaar stichten voor de goal van Capelle! Uit 7 corners werden er 2 ballen op goal gekopt, een scherpe voorzet van linksback Mike kon net niet binnengelopen worden en Joris die wegdraaide uit een steekpass door het centrum maar de bal niet goed kon controleren. Dit was het enige wat ons 2e er tegenover stelde, met 75% balbezit werd het geen spektakel en was er te weinig creativiteit om Capelle kapot te spelen. Complimenten moesten wel gemaakt worden naar beide teams die zich niet uit het spel lieten halen door de scheidsrechter die heel correct wilde fluiten, maar eigenlijk de wedstrijd niet goed las. Handballen werden niet bestraf en het tijdrekken wat Capelle heel de wedstrijd deed, daar werd niks aan gedaan.

In de rust werd Rick Zwaard gewisseld voor Haysam en zo startte de 2e helft. Je hoopt dan dat het 2e scherp uit de kleedkamer komt en Capelle kapot speelt. Maar Capelle werd niet meer op de proef gesteld! Alleen een afstand schot van Mike werd gevaarlijk omdat de keeper deze niet goed kon verwerken en geholpen werd door de paal. Helaas werd het slordiger en slordiger en konden de wissels niet het verschil maken. Gelukkig zagen we Joeri (vakantie) & Goosie (blessure) weer terug keren op de velden! Helaas werden de supporters niet getrakteerd op een 3 punter en wisten we in de 88e minuut dat het 0-0 zou worden. Maar daar kwam toch nog die ene echt 100% kans van Capelle! De spits was Joeri en Stephan te slim af en dook zo op voor Geert maar die gooide heel zijn lichaam voor de bal en redde zo een punt voor Mvv2. Anders hadden we toch net zoals tegen Neptunes met lege handen gestaan (geheel tegen de verhoudingen in), Capelle vierde dit punt als overwinning en wij dropen af.
Toch kijken we terug op een mooie 1e seizoenshelft! 20 punten en een 6e plek is boven verwachting en we hebben elke wedstrijd laten zien dat we in deze klasse horen! Hopelijk kunnen we stappen blijven maken en zo een schitterende 2e seizoenshelft tegemoet zien! Tot volgend jaar, want dan gaan we op 28 Januari op bezoek bij Xerxes DZB!
Opstelling : Geert, Joost (70. Joeri), Stephan, Kevin, Mike, Thijs, Joris (70. Erik), Finn (60. Brady), Roberto, Rick (45. Haysam), Ariën.