Op het natte, druilerige en koude sportpark “De Commandeur” werd om 14.30 uur afgetrapt. Veel Maaslandse supporters hadden toch nog de moeite genomen, ondanks het mindere weer, om hun cluppie aan te komen moedigen. Vandaag de wedstrijd tegen KMD uit Wateringen. KMD staat op een tweede plaats in de poule achter koploper Die Haghe. Twee weken geleden speelden deze twee koplopers tegen elkaar en toen bleef het 0-0.

MVV begon goed aan de wedstrijd en was zeker niet de onderliggende ploeg. De eerste kans voor MVV ontstond al in de 4e minuut. Een mooie vrije trap van Yennick Berrevoets werd door Huib van Barneveld met een volley net over het doel gewerkt. De tweede kans was in de 10e minuut voor Roel Nooteboom. Hij kon de bal richting het doel koppen maar daar zat niet genoeg vaart achter dus was dit geen probleem voor KMD-keeper Odens van der Zwan. In de 12e minuut werd er door Lars Kloet een afstandsschot geplaatst op het doel van KMD. Hier had de keeper wel moeite mee. Hij kon in tweede instantie redding brengen. KMD kon daar in het begin van de wedstrijd weinig tegenover stellen.  MVV had het betere van het spel, het wachten was echter op een doelpunt. Deze kwam er ook voor MVV in de 30e minuut. Door fraai dribbel  van Huib van Barneveld over links, gevolgd door een mooie voorzet, werd door Yennick Berrevoets vanuit de tweede lijn met een goed gedrukt schot onhoudbaar ingeschoten. MVV kwam op een terechte  1-0 voorsprong.

Over het laatste kwartier van de eerste helft zijn weinig hoogtepunten te noemen. Dit kwam mede door het warrige en het doodfluiten van de wedstrijd door de scheidsrechter.

MVV begon vol goede moed aan de tweede helft. Er gloorde drie punten. Het spel wat KMD had getoond in de eerste helft was niet van dien aard dat dit problemen voor MVV zou opleveren echter de praktijk leerde  anders. Na een overtreding in de 55e minuut van Sem Maaswinkel kreeg KMD een vrije trap net buiten het 16 meter gebied. Deze werd door Jesse de Waard genomen en fraai ingekopt door Jules Maring. Uit het niets was het dus ineens 1-1. Daarna ging het erg snel. KMD ging steeds beter en slimmer voetballen. In de 63 minuut schoot Thimo Fidder de 2-1 fraai binnen. Deze bal was onhoudbaar voor Twan Lansbergen. MVV probeerde daar nog van alles tegenover te stellen. Martijn Ham kwam in het veld voor Jesse Zwaard en Dennis Louter kwam voor Huib van Barneveld.
Dit alles mocht niet baten. Zeker toen in de 79e en 80e minuut door twee fraai uitgevoerde counters de 3-1 en de 4-1 op het scorebord kwam voor KMD was de wedstrijd gespeeld.

Man van de wedstrijd was Jesse de Waard voor KMD. Voor MVV was dit wederom Yennick Berrevoets.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter  J. van Gurp.

Vandaag stonden in het veld voor MVV: Twan Lansbergen, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Roel Nooteboom, Laurens van Rooyen, Jordi Lems, Huib van Barneveldt, Jesse Zwaard, Coen Hordijk, Dick Groenewegen en Sem Maaswinkel. Ingevallen zijn: Dennis Louter en Martijn Ham.