In de uitwedstrijd tegen Honselersdijk JO19-1 heeft MVV’27 JO19-1 na 7 competitiewedstrijden de eerste punten van het seizoen verspeeld. In een doelpuntrijke wedstrijd werd er met 4-4 gelijk gespeeld.

MVV’27 begon deze lastige uitwedstrijd uitstekend. Met dominant voetbal werd de fysiek sterke tegenstander goed onder druk gezet, en gehouden, waardoor men in het eerste kwartier kans op kans kreeg. Eigenlijk had men in deze fase de wedstrijd al naar zich toe kunnen trekken. O.a. een bal op de lat van Michael Berrevoets en een kopbal die van de lijn werd gehaald van Michael van Vliet waren daarvoor kansen. Een goal in de tiende minuut van Siemen Hogendoorn was het magere resultaat van deze goede openingsfase. Nadat de thuisploeg in de 17e minuut voor het eerst richting het Maaslandse doel kwam en daar ook gelijk uit wist te scoren was MVV’27 het even kwijt. Niet veel later was er namelijk de voorsprong voor Honselersdijk. En daar bleef het niet bij, in de 34e minuut werd het zelfs 3-1 waarbij de verdediging van de bezoekers er opnieuw niet lekker uit zag. Toch wist MVV’27 zich voor rust redelijk te herpakken. Een vrije trap van Dennis Louter vond het net waardoor de aansluiting weer gevonden was en een gelijkmaker had er voor rust ook nog in gezeten. Echter, opnieuw ontbrak het aan de afwerking waardoor men met een 3-2 tussenstand ging rusten.

Honselersdijk deed er in de 2e helft alles aan om koploper MVV’27 van een overwinning af te houden. Met het fysieke spel van de “grote mannen” van de thuisploeg en het continu ageren op de scheidsrechter van zowel spelers als staf (waar uiteindelijk ook de trainer voor werd weggestuurd) hadden de Maaslanders het erg moeilijk. Zo moeilijk zelfs dat, met een beetje pech (een van richting veranderde voorzet), er opnieuw een tegendoelpunt te verwerken viel. Toch lieten de bezoekers het er niet bij zitten. Het was weer Dennis Louter die voor de aansluiting in de wedstrijd wist te zorgen. Twintig minuten voor tijd viel ook de verdiende gelijkmaker. Invaller Max de Vetten wist het net te vinden waardoor de 4-4 stand was bereikt. MVV’27 probeerde nog de winnende treffer te forceren maar omdat het teveel mee ging in het spel van de tegenstander en eigenlijk vergat te voetballen lukte dit niet meer. Een moeilijke middag dus wat uiteindelijk een gelijkspel als resultaat opleverde.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Quint van Stuivenberg, Luuk Halve, Michael van Vliet (uit 58e min), Julian Tinbergen, Michael Berrevoets, Siemen Hogendoorn (uit 83e min), Jan de Baat, Dennis Louter

Wisselspelers: Max de Vetten (in 58e min), Rick Vijverberg (in 83e min), Jaco Buijninck