Tijdens de algemene ledenvergadering op vrijdag 16 september blikte voorzitter Michel Voogt uitgebreid terug op het seizoen 2015-2016. Het verhaal van Michel maakt duidelijk dat er enorm veel gebeurt rondom MVV ’27.

Het seizoen 2015-2016 was weer een seizoen vol verhalen. Een seizoen met hoogte- en dieptepunten en met een lach en een traan. Het volledige overzicht, opgetekend vanuit Michel Voogt, kun je hieronder lezen.

Overleden mensen die direct of indirect een band hadden met MVV’27:

  • Freek de Vos
  • Thijs Ammerlaan
  • Koos Arkesteijn
  • Andre van Leeuwen
  • Koos Vermeulen
  • Cees Kelderman
  • Bianca Mossink
  • Kees Lansbergen

In de zomer van 2015 werd er weer hard gewerkt door allerlei vrijwilligers om er weer een mooi seizoen van te maken. De technische commissie was weer druk met de indelingen van de spelers en het regelen van begeleiders, trainers, vlaggers enz. Jeugdkamp ging weer met meer dan 70 jongens een fantastische week tegemoet in Loon op Zand en aangezien het meisjesvoetbal bij MVV weer behoorlijk in de lift zit, gingen de meisjes (sinds jaren) weer een lang weekend weg.

Nieuwe staf eerste elftal

In het begin van de zomer werd ook bekend dat er een opvolger was gevonden voor Martin Vermeer, namelijk Peter Broekman. Voor ons geen onbekende want hij had hier al jarenlang gevoetbald en had al eerder het keurkorps getraind. Ook de staf werd vernieuwd met bekende gezichten namelijk Addy Nijssen, Paul Louter en Jan de Kruijf. John Emmerich bleef aan als teammanager. Met het jonge, Maaslands georiënteerde team, konden deze mannen het seizoen van start gaan. 

MVV27 SELECTIE

Nu de bal weer begon te rollen en het seizoen op het punt stond te beginnen, dacht onze warm water installatie van de vereniging er anders over. Na 17 jaar trouwe dienst stopte deze er mee. Na al vele eerdere “reanimatiepogingen” lukte het nu niet meer en was deze aan vervanging toe.

Na wat geoefend te hebben gingen de bekerwedstrijden van start. MVV 1 bleek een echte cupfighter te zijn want er werd in de poulefase erg gemakkelijk gewonnen. Het eveneens naar de derde klasse gedegradeerde Pernis werd met maar liefst 10-1 verslagen. Dit gaf vele supporters veel hoop voor de competitie. 

Meisjesvoetbal in de lift

Ook de dames en de meisjes zijn inmiddels gestart. Zoals ik al eerder aangaf, zit het meisjesvoetbal behoorlijk in de lift. In de zomervakantie en het begin van het seizoen waren er heel veel nieuwe aanmeldingen waardoor er nieuwe teams ontstonden. Dit is een fantastische aanwinst voor de vereniging en tot en met vandaag de dag blijf het meisjes voetbal groeien.

Ook werd er door de communicatie commissie weer hard gewerkt aan de tweede papieren seizoensgids. Deze werd weer verspreid  in het hele dorp. Zoals jullie weten is inmiddels al de derde seizoensgids verspreid. De reacties zijn louter positief, alleen die grote foto bij het voorwoord van die kale voorzitter, kreeg wat ‘opbouwende’ kritiek. 

De eerste competitiewedstrijd van het eerste was tegen een oude bekende, namelijk Maasdijk. Na een goede poulefase in de beker waren de verwachtingen hoog en het vertrouwen groot. Bij binnenkomst in de bestuurskamer van Maasdijk zei ‘good old’ Rien Mosterd of wij hier weleens met grote cijfers verloren hadden…….”Nee natuurlijk niet Rien”, zei ik. “Nou, dat gaat dan vandaag gebeuren”, zei hij daarop. Ik dacht toen nog, nou die man wordt echt oud en ziet het niet zo scherp meer maar helaas kreeg hij toch gelijk. We werden met 5-2 opgerold.  

Sponsoren en sponsorcommissie

Ook de sponsor commissie is goed bezig. Regelmatig werd er weer een nieuwe sponsor, of te wel vriend van MVV, binnen gehaald. Sponsoren zijn voor het bestaan van MVV van cruciaal belang. Of dit nu een financiële bijdrage is of in natura. Alles is welkom en daar zijn we als MVV heel content mee.

Het eerste moet alle zeilen bij zetten om positieve resultaten te behalen. Er wordt op zich goed gevoetbald maar er wordt slecht tot niet gescoord. En dan is er altijd zo’n oude voetbalregel…als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. We bungelen dan ook onderaan de stand, waarbij de verwachtingen toch anders waren. Ook het tweede heeft het in deze zware poule moeilijk.

Goede prestaties bij de jeugd

De jeugd kon wel de verwachtingen waarmaken. De A1, B1, C1 en D1 starten de competitie goed en de overige jeugd starten sterk in de bekerpoules met als gevolg dat ze allemaal hoog worden ingedeeld in de competitie. Mits je niet elke week compleet van het veld wordt gespeeld is dit erg leerzaam en wordt de afstand tussen de hogere en lagere teams kleiner.

Nieuwe toiletgroep en evenementen

In oktober werden de nieuwe toiletruimtes officieel geopend. Deze ruimtes waren na jaren aan vervanging toe. Mede door de vele sponsoren en vrijwilligers is het een mooie ruimte geworden. In de kleuren van MVV, en met het behoud van het Jansen potje, kunnen we weer met een gerust hart toiletteren.

Ook de evenementencommissie laat het hele jaar van zich horen. Voor zowel de jeugd (denk aan de filmmiddag, beauty avond voor de meiden, tafeltennistoernooi) als voor de volwassenen (zoals de bingo, filmavond, pubquiz, darttoernooi en het inmiddels beroemde MVV Oktoberfest). Ook vinden we ze geregeld achter de potten en pannen om wat lekkers te bakken na een thuiswedstrijd van het eerste elftal.  

Opnames WOS

Op 31 oktober stond het Oktoberfest op het programma. Dit is een geweldig feest waar vele MVV’ers in de Duitse klederdracht naar club komen om een gezellig feestjes te hebben. Op deze dag stond ook MVV in de belangstelling van de WOS. De gehele dag werden er diverse leden geïnterviewd, teams gevolgd en mooie beelden geschoten wat uiteindelijk resulteerde in een prachtige inkijk binnen onze vereniging.

OKTOBERFEST

Met het eerste gaat het gelukkig weer wat beter. In de eerste periode stond ons vlaggenschip zelfs op de laatste plaats maar doordat er nu wel meer gescoord wordt en de defensie beter staat, worden er punten binnen gehaald en stijgt het eerste beetje bij beetje op de ranglijst.

Jubileum Roel Nooteboom

Voor de laatste (krankzinnige) competitie wedstrijd voor de winterstop tegen TAC werd Roel Nooteboom in het zonnetje gezet omdat hij al 400 wedstrijden in het eerste elftal had gespeeld. Dit is een prestatie op zich en we zijn als MVV dan ook heel blij dat de robuuste verdediger er nog een jaar aan toegevoegd heeft. En laat het nu juist Roel zijn die met zijn 2 treffers in blessure tijd een 0-2 achterstand omboog in een 3-2 winst. Door de invallende duisternis waren de doelpunten slecht te zien maar dat maakte mij niet uit. Dit zijn de lekkerste overwinningen.

Wie dacht dat het in de winterstop stil lag op de club had het mis. Vier tegen vier toernooi, kerstzaalvoetbal toernooi voor de Maaslandse jeugd, Kerstklaverjassen, Oliebollenrace en vrijwilligersbrunch; het was een drukste van jewelste op de vereniging en een gezellige boel. Wederom wil ik aangeven dat dit allemaal niet mogelijk is door de vrijwilligers die hebben lopen op de vereniging. Als dank organiseert MVV dan ook een goed verzorgde lunch voor deze vrijwilligers.

In de winterstop werden we als club geconfronteerd door het vrij plotseling overlijden van ere lid Freek de Vos. Na een kort ziekbed was de oud vice voorzitter en tweede penningmeester op 82 jarige leeftijd overleden.

Op vrijdag 15 januari was er bij MVV een indrukwekkende film te zien van Hein de Bruin die gaat over zijn zoektocht naar zijn broer Maarten. Ook voor MVV is Maarten een bekende aangezien hij jaren bij MVV gevoetbald heeft. Ondanks dat het lang geleden is dat Maarten spoorloos is geraakt, gaat dit niet in je koude kleren zitten en blijf je, samen met de familie, hopen dat er toch nog een aanknopingspunt gevonden wordt.

Zwarte dag

22 januari 2016 was een zwarte dag in de geschiedenis van MVV. We kregen te horen dat Thijs Ammerlaan, de keeper van de A2, door een bacteriële infectie was overleden. Onbegrijpelijk en zo oneerlijk dat dit soort dingen gebeuren. Thijs, zo’n vrolijke, gezellige jongen die de gangmaker van het team was, was er niet meer en dat sloeg in als een bom bij zowel de club als in de hele Maaslandse gemeenschap. Als bestuur besloten we alle wedstrijden voor die zaterdag te cancellen en alle A jeugd bij elkaar te roepen om deze trieste gebeurtenis met z’n allen te verwerken. Na een zeer zware week voor de jongens besloot de A2 toch te voetballen tegen VFC voor Thijs. Deze wedstrijd werd op een indrukwekkende manier gewonnen. Door dit soort gebeurtenissen, besef je dat voetbal maar een spelletje is en dat er veel belangrijkere zaken op deze wereld zijn.

MVV 27 A2

MVV 27 A2

Lief en leed en multimedia

Gelukkig zijn er ook leuke zaken te melden. Rond februari worden er bijvoorbeeld nieuwe toekomstige meidenleden en een jongenslid geboren. Onze selectiespeler Kevin Bouter krijgt een zoon en Wouter Jansen en Bob van der Gaag worden beide vader van twee prachtige dochters. Bob is al enige jaren lid van de sponsorcommissie en Wouter is natuurlijk ‘mister Lief en Leed’. Het gehele jaar staat de site vol met blije en minder blije gebeurtenissen (zoals blessures) waar onze leden mee te maken hebben. De lief en leed commissie brengt dan een bezoekje bij degene en komt nooit met lege handen. Dit initiatief wordt erg gewaardeerd door de leden. Ook de ‘Zomaar’ kaarten doen het erg goed. Ik denk dat we hier ons in onderscheiden ten opzichten van andere verenigingen. Hier ben ik dan ook erg trots op.

Ook gaat MVV met haar tijd mee. Multimedia is inmiddels niet meer weg te denken bij MVV. Facebook, Instagram, Twitter, You Tube en Periscope. De laatste hype is de Go Pro. Je ziet hier de fantastische livebeelden. Dat MVV helemaal viral gaat, blijkt wel uit de vele volgers.

Opknappen kantine en eerste kampioenen

Rond maart komen de eerste ideeën binnen het bestuur om de kantine op te knappen. Na al die jaren vonden we het nodig om deze grondig aan te pakken en alles lekker op te frissen. Er werd een oproep gedaan om mee te denken over hoe we dit nu eens konden aanpakken. Het team was ‘geboren’ en de ideeën werden besproken.  

Begin maart konden we ook de eerste kampioen begroeten binnen de vereniging. Zaal 7 werd overtuigend kampioen. Er werd erg veel gescoord door de jongens. Ook de overige zaalteams doen het fantastisch. We kunnen als vereniging ook trots zijn op zo’n bloeiende zaaltak waarvan het eerste team nog steeds knap mee kan in de topklasse.

MVV27 MC1 KAMPIOEN

MVV27 MC1 KAMPIOEN

Op 18 maart ging een groot deel van de jeugd naar een wedstrijd van Sparta op het kasteel in Rotterdam. Het was zelfs de D2 die een heuse voorwedstrijd mocht spelen en de E4 mocht met de spelers het veld op lopen. Dit was voor de jeugd een mooie belevenis. Het was nog even spannend want de kans bestond dat de wedstrijd niet door zou gaan. De financiële situatie van tegenstander Fortuna Sittard was erg slecht en ze zouden misschien uit de competitie gehaald worden. Ook kon Sparta kampioen worden en als dat zou gebeuren (in die wedstijd tegen Fortuna Sittard) zou het ook allemaal niet door gaan. Gelukkig liep het allemaal anders.

Start vrijdagavondvoetbal

Na aanleiding van de enquête die verleden jaar werd gehouden, werd duidelijk dat er een groep was die geïnteresseerd is om eens in de maand op een avond te voetballen. Vanaf april dit jaar zijn we hiermee gestart en dit is een groot succes. Er worden, op een zeer vriendschappelijke manier, twee partijtjes per avond gespeeld.  Na deze partijtjes is het een gezellig samenzijn in de kantine. Dit gaan we zeker continueren en hopen op nog meer inschrijvingen van teams.    

Stagelopende keepers en nieuwe staf MVV ’27 2

Dat we een aantal goede keepers hebben binnen de vereniging is een feit. Verleden jaar mocht Rick Geltink (E1) al stage lopen bij Feyenoord en dit jaar was dit Tobias Paalvast van de F2. We weten natuurlijk allemaal waar dit mogelijk naar kan leiden. Maarten de Fockert, nu vaste kracht bij VVV Venlo en meerdere keren geselecteerd voor jong Oranje, is ook bij onze club begonnen.

Nu Michel Breur had aangegeven MVV te gaan verlaten, moest de TC op zich naar nieuwe begeleiders voor het tweede. Jim bleef gelukkig en de staf wordt voor het volgend seizoen aangevuld met Stanley klop en Dion Dickhoff. Hier waren dan ook erg content mee. Michel deed de belofte het seizoen goed af te maken en vooral niet te degraderen. Gelukkig heeft hij woord gehouden want na een goede en sterke serie heeft het tweede het gered.

Ook het eerste team had een goede reeks. In de beker werd zelfs de halve finale bereikt maar in Rotterdam werd helaas van VVOR verloren. Doordat het eerste ook in de competitie goed begon te draaien, zat er misschien nog wel een periode kampioenschap in.  Helaas werd deze op 1 punt na net niet behaald. 

Het volgende kampioenschap binnen de vereniging werd behaald door vrouwen 3. Het 7 tal wist alle wedstrijden overtuigend te winnen en zo wisten ze hun titel te prolongeren. Een zeer knappe prestatie. Ook de A1 had nog kans om een klasse hoger te gaan spelen doordat ze zich hadden verzekerd van nacompetitie. Helaas is dit voor de derde keer op rij niet gelukt.

8ooe lid en kampioenschap A2

Dat het goed gaat met MVV dat bewees ook dat we in april ons 800e lid konden verwelkomen. Thijmen Reitsma kreeg uit handen van de burgemeester Rodenburg een bal en een trainingspak. Ondanks de vergrijzing in Maasland weten we nog steeds te groeien. Laten we hopen dat we deze groei kunnen vasthouden.

800E LID THIJMEN REITSMA

800E LID THIJMEN REITSMA

En dan…16 april 2016. Ons A2, die dit seizoen een zeer traumatische gebeurtenis had mee gemaakt, kon kampioen worden tegen Den Hoorn A3. Normaliter gun je dat iedere ploeg maar ik denk dat er in Maasland volop werd gehoopt en gebeden dat dit dan ook echt ging gebeuren. Oh, oh, wat werd het hen en de familie en vrienden van Thijs gegund. MVV moest winnen tegen directe concurrent Den Hoorn en een andere concurrent moest ook punten verspelen. Misschien werden de jongens van ‘boven’ wel geholpen. Het gewenste scenario bleek na anderhalve uur spanning een feit. De A2 won en de concurrentie had punten laten liggen. Hoe mooi, hoe emotioneel…en met de gedachten bij Thijs, kon het feest op de club beginnen. De vele toegestroomde toeschouwers waren hier getuigen van.

Kampioenschappen en Familiedag

Ook zaal 8 en de MC 1 werden kampioen in het afgelopen seizoen. Vooral voor de MC 1 was het erg knap omdat sommige meiden pas nog maar een jaartje op voetbal zaten.  Ook deze kampioenschappen  werden uitbundig gevierd.

MVV 9 kampioen kleinWat MVV 1 niet lukte, lukte de G1 wel. Ze behaalde de finale van de KNVB beker. De tegenstander was FC Vlotburg. Dit is een bekende tegenstander omdat hier al vaker, met wisselende resultaten tegen gespeeld was. MVV speelde zeer goed, wat tot grote frustratie leidde bij de tegenstander. De uitslag was 6-0 en de KNVB beker werd overtuigend gewonnen door de onze G1. Een zeer knappe prestatie!

Ook bij de senioren dachten we in eerste instantie een kampioen te hebben. MVV 9 lag volop in de race en zij moesten de laatste wedstijd winnen van Delta Sport. Normaliter zou dat geen probleem zijn echter Delta Sport speelde met een compleet ander team. De concurrent van MVV 9 was Cion en nu bleken er zelfs spelers van Cion mee te doen. Helaas verloor het 9e deze wedstrijd wat betekende dat Cion kampioen was. Gelukkig waren de jongens zo slim om foto’s van de spelerspassen te maken en van de spelers in het veld. Uiteraard klopte hier niets van en is er bezwaar aangetekend bij de KNVB. Gelukkig bestaat er nog zoiets van gerechtigheid en heeft de KNVB MVV 9 alsnog als kampioen aangewezen. Helaas dat het op deze moest gaan. Drie weken geleden zijn de jongens alsnog gehuldigd.

familiedag-2016_04-juni-2016_086

Ook de familiedag was weer een succes. Er werd lekker gevoetbald en gefeest. Het weer was prachtig totdat er vlak voor de finale een enorme hoosbui losbrak. De velden stonden blank maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig duurde dat maar een uurtje en daarna konden we gelukkig de awards uitreiken. De Rien van Eijmeren award ging dit jaar naar Arie Jong. Een man achter de schermen, maar o zo belangrijk.

Werkzaamheden aan complex

Nu het seizoen erop zat konden de werkzaamheden aan het complex beginnen. En zo als jullie al hebben kunnen zien, waren er dit nog al wat. We hebben inmiddels weer een prachtige kantine waar vele manuren in hebben gezeten. Onder leiding van Danielle Degens, Conny Rodenrijs en Martino Scheepens hebben vele teams en andere vrijwilligers mee geholpen en heeft geleid tot dit prachtige resultaat waar ik oprecht trots op ben. Maar naast het resultaat ben ik nog trotser op de manier waarop dit is gebeurd. Dit is MVV op zijn best met veel vrijwilligers. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar het grondwerk en straatwerk wat er is verzet. Jan de Baat en Bas Hoekveen zijn al weken bijna elke avond belangeloos bezig voor de club. In een woord: Geweldig!!!  

Ik hoop dat u morgen ook allemaal aanwezig bent bij de opening van veld 1 en de kantine.