Dat je een wedstrijd verliest is tot daar aan toe, maar zoals MVV ’27 zich in het duel bij Verburch presenteerde was ronduit verontrustend. Verdedigend toonde men  zich veelal onrustig en voorin nagenoeg machteloos. En dan wordt het uitermate lastig een goed resultaat neer te zetten.

Verburch zelf wist een weliswaar geflatteerde overwinning binnen te slepen, maar aan de Poeldijkse zege was verder niets gestolen.
Na vier minuten lag de bal reeds achter doelman Geert Dobbe. De scherp indraaiende hoekschop van Dennis de Groot werd voldoende koppend geraakt door Ricardo van der Knaap om de 1-0 op het bord te zetten. Dan volgt er een periode dat de keepers alleen maar op hun voeten hoefden te blijven staan, want bij iedere poging aan beide zijden ontbreekt een uitgekozen hoek.
Na weer eens matig wegwerken door de Maaslandse defensie knalde Sven Verbeek de bal buiten bereik van Geert Dobbe tegen de onderkant lat. MVV ’27 kwam daar goed mee weg en dat gebeurde nogmaals in 34e minuut toen Dave Zwinkels over rechts vrij mocht opstormen. Zijn gehaaste poging  ging net buiten de rechterpaal over de doellijn.

Direct na de wisseling van helften mocht Verburch driemaal op rij aanleggen voor een schot op het doel van MVV ’27 en bij de laatste poging was het raak. Echter, schutter Jordy Zwinkels stond daarbij buitenspel.
Vervolgens zo’n minuut of tien waarin de Maaslanders het beste van die middag lieten zien echter zonder de score te veranderen. Roberto van der Pol passeerde met zijn schot doelman Kevin Dijkstra, zag zijn bal voorlangs gaan en bij de tweede paal kon Rick Zwaard niet doeltreffend afdrukken.
Doordat de tegenstander ook niet helemaal naar behoren presteerde, kon MVV ’27 nog lang een ommekeer koesteren. In de 81e minuut werd dat gevoel teniet gedaan toen Joeri van Dongen de bal op het randje van de zestien verspeelde aan Sven Verbeek die knap afmaakte (2-0).

MVV ’27 kon twee minuten later weer enigszins in de wedstrijd komen. Bij een hoge voorzet verslikte Kevin Dijkstra zich in de bal en moest de balende doelman toezien hoe Jessy Zwaard eenvoudig de 2-1 kon aantekenen.
Hoop doet vaak leven, maar bij de bezoekers was deze binnen de kortste keren weer verdwenen. Met twee fraaie treffers van Tim van Luijk, ’n halve omhaal en ’n streep in de kruising, werd de stand rap opgevoerd naar 4-1.

Trainer Peter Broekman stelde dat zijn spelers er na afloop helemaal door heen zaten en de evaluatie beter uitgesteld kon worden naar de training van komende dinsdagavond. Maar dat er gepraat zal worden, moge duidelijk zijn. Met elf ideale schoonzonen in de Maaslandse opstelling zal men er niet komen!

Opstelling: Geert Dobbe, Harm Voogt, Lars Kloet, Jordy Lems, Joeri van Dongen, Eric van Geest (Kevin Bouter), Leon van Kersbergen (Sem Maaswinkel), Coen Hordijk (Jessy Zwaard), Roberto van der Pol, Rick Zwaard en Lourens van Rooijen.