MVV’27 JO19-1 heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen weten om te zetten in een overwinning. Onder zware omstandigheden (de hoge temperatuur) werd een goed spelend Excelsior’20 met 3-1 aan de kant gezet.

De bezoekers hadden wellicht het betere van het spel, maar het was de thuisploeg die beter omging met de kansen die het kreeg. MVV’27 begon goed aan de wedstrijd en kwam al na 12 minuten op een 1-0 voorsprong door een beheerste goal van Max de Vetten. Hierna zochten beide ploegen de aanval maar verder dan een bal op de lat door Excelsior’20 kwam men niet in de 1e helft.

In de 2e helft waren er veel meer kansen om te scoren aan beide kanten. Het was doelman Jari Boon die MVV’27 op voorsprong hield want de bezoekers werden steeds gevaarlijker. Toch was het de thuisploeg die een grotere voorsprong nam. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door een van de Schiedamse verdedigers waardoor Dennis Louter een vrije doorgang had richting het doel en deze ook wist te vinden. Het spel golfde op en neer, maar beide ploegen wisten grote kansen niet te benutten. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid door een mooie tegendraadse kopbal van Michael Berrevoets waardoor de stand naar 3-0 was getrokken. Excelsior’20 bleef het wel proberen en kon in blessuretijd nog een eretreffer maken, maar de overwinning voor MVV ’27 kwam niet meer in gevaar. Na twee wedstrijden heeft MVV’27 JO19-1 dus de volle buit en mag het zichzelf door het goede doelsaldo koploper van de eerste klasse noemen.

Opstelling: Jari Boon, Wesley Houthuysen, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Ronald Arkesteijn, Julian Tinbergen, Michael Berrevoets, Jay van Leeuwen (uit 60e min), Max de Vetten, Dennis Louter.
Wisselspelers: Siemen Hogendoorn (in 60e min), Quint van Stuivenberg, Jan de Baat.