De serie bekerwedstrijden zit er weer op en de Maaslanders hebben daarin net als vorig seizoen op prima wijze de maximale score behaald. Ook in en tegen Vierpolders werd een overwinning geboekt (3-5), zodat men zeer overtuigend winnaar werd in poule 19. Toch werd het geen duel waar veel over nagepraat zal worden, hoewel de technische staf dat wel zal doen. Men kreeg een overdosis aan mogelijkheden die soms erg knullig verprutst werden. Tegen de drie vierdeklassers  uit deze serie was dit niet fataal vanwege het grote aantal eigen treffers, maar het kan je straks in de naderende competitie parten gaan spelen. Dan zal dan men met meer concentratie en scherpte voor de dag moeten komen.

De openingsfase was voor MVV ’27 en het wachten was op die eerste treffer. Binnen 17 minuten zagen Lars Kloet (schot over en één gekeerd door de keeper), Harm Voogt (schot gekeerd door keeper), Roberto van der Pol en Coen Hordijk (schoten net naast) geen kans het scorebord in hun voordeel te wijzigen.

Wat dat betreft was de thuisclub rondom de drinkpauze halverwege de eerste helft een stuk effectiever en liet vanaf hun eerste mogelijkheid zien hoe je moet scoren. Mike Timmers gaf vanaf de linkerkant een voorzet die bij de tweede paal door Patrick Scheerhoorn koppend terug gebracht werd in de doelmond. Daar knikte Jesper Lakerveld hard binnen (1-0).

Na die drinkpauze weer een voorzet van de eerder genoemde Mike Timmers en nu was het Bart Rollof die koppend de stand op 2-0 bracht.

Daarna was het uiteindelijk wel MVV ’27 dat zich van z’n betere kant liet zien. Nog voor de rust werd de stand binnen ‘n tijdsbestek van acht minuten in Maaslands voordeel omgedraaid.

Een vrije trap van Joey van Oosten kwam uiteindelijk voor de voeten van Eric van Geest die zich niet bedacht en uithaalde (2-1). Twee minuten later kapte Roberto van der Pol zijn tegenstander uit en trof met links doel (2-2) en weer zes minuten later gleed Roel Nootenboom een voorzet van Joey van Oosten binnen (2-3).

Het bleef kansen regenen en nog altijd voor de theepauze schoot ook Roberto van der Pol nog eens net voorlangs het doel van de gastheren en stuitte Roel Nootenboom van dichtbij op de keeper.
Met een uur op de klok van de invaller-scheidsrechter Hans Rosenveldt kwam Vierpolders op gelijke hoogte. Van afstand loste Bart Rollof een houdbaar schot dat desondanks onder het lichaam van Glenn Mostert de doellijn passeerde (3-3).

MVV ’27 was het aan haar stand verplicht om het duel winnend af te sluiten en dat gebeurde gelukkig ook. Invaller Brady van Stralendorf legde breed op een ander invaller, Rick Zwaard, die doelman Jaimie de Jong moeiteloos kon passeren (3-4). En de ondanks de hitte onvermoeibaar ogende Harm Voogt kogelde van afstand de bal in de verre hoek (3-5).

Een prachtig eindresultaat in de bekerserie, drie overwinningen en een doelsaldo van 13-4. Komende zaterdag wacht in de ‘omgekeerde’ wedstrijd het duel in en tegen Schipluiden. En dat zal van een heel ander kaliber zijn, maar daar zal  iedereen zich inmiddels wel bewust van zijn.

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Roel Nootenboom, Jordi Lems, Joeri van Dongen (Dik Groenewegen), Harm Voogt, Joey van Oosten (Joey van Oosten), Coen Hordijk, Roberto van der Pol (Brady van Stralendorf), Eric van Geest en Huib van Barneveldt