Gisteren zijn de spelers van MVV ’27 9 alsnog door het bestuur van de club gehuldigd voor het kampioenschap van het vorige seizoen. De mannen leken vorig seizoen op de laatste speelronde de titel te verspelen, maar de tegenstander Deltasport had diverse spelers opgesteld die niet op het wedstrijdformulier stonden. Hiertegen werd met succes protest aangetekend bij de KNVB en dus werd het 9e alsnog kampioen en hiervoor zijn gisteren de felicitaties en bloemen voor in ontvangst genomen.

Vorig seizoen hebben Jesse Kleijwegt en zijn mannen een jaar lang week in week uit gestreden voor de felbegeerde titel. Heel erg lang bleef het ontzettend spannend. Tot en met de laatste speelronde ging de strijd tussen MVV ’27en Cion uit Vlaardingen. Op de allerlaatste speeldag moest het worden beslist. Onze mannen hoefden alleen maar te winnen van Deltasport.

De vele supporters langs de lijn zagen die dag al snel dat dit niet gemakkelijk ging worden, want er stonden een aantal jongens in het veld bij Deltasport die daar eigenlijk niet thuishoorden. Lang bleef het spannend die dag, maar helaas ging de wedstrijd 1-0 verloren. Geen titel, maar een knappe tweede plaats.

Bij MVV’27 heerste wel het gevoel dat dit niet eerlijk was gegaan en daarom hebben we besloten bezwaar aan te tekenen. Een aantal foto’s en een helder verhaal van Leo van der Berg zorgden ervoor dat ook de KNVB inzag dat dit niet volgens de regels is gegaan. Dit resulteerde in een aantal strafsancties voor Deltasport, maar belangrijker nog, in een titel voor ons negende.

Afgelopen zaterdag zijn deze mannen, ietwat verlaat, toch nog gehuldigd. Mannen, gefeliciteerd namens MVV’27!

MVV 9 kampioen klein