Net als afgelopen zaterdag tegen DVV ’09 hoefde MVV ’27 ook in het bekerduel tegen PPSC nog niet alles uit de kast te halen om de tegenstander er onder te krijgen. In een eerste helft met veel kansen en nog te weinig doelpunten aan Maaslandse kant konden de bezoekers er weinig tegenover stellen. Men kwam wel in de zestien, maar daar hield het eigenlijk mee op. De tweede helft ging MVV ’27, ondanks de warmte, met veel enthousiasme verder op zoek naar meer treffers en behaalde uiteindelijk een meer dan verdiende 5-1 winst.

Weer mochten de Maaslanders zich verheugen over een vroege voorsprong. De dit keer op de rechtshalfpositie geposteerde Harm Voogt gaf een scherpe voorzet, waarbij doelman Niels Bakker onvoldoende kon ingrijpen. Jessy Zwaard kon de bal vervolgens eenvoudig binnentikken (1-0). De klok gaf op dat moment aan dat men pas vijf minuten onderweg was.
Drie minuten later kopte Lars Kloet uit een hoekschop van Huib van Barneveldt hard naar de hoek, waar verdediger Maurice van Kapel de bal van de lijn trapte.
Vervolgens een lange periode dat MVV ’27 met de grootst mogelijke kansen de Schiedamse vierdeklasser veel pijn had kunnen doen, maar dit naliet. Zo kon PPSC blijven geloven in een goede afloop, ook al werden er nauwelijks schoten en kopballen richting het Maaslandse doel geteld.
Op slag van rust kwam de bevrijdende tweede Maaslandse treffer. Lars Kloet schoot de bal richting de tweede paal en daar haalde Harm Voogt direct uit de lucht hard uit (2-0).

De tweede helft was leuker om te bekijken. MVV ’27 probeerde het veld groot te houden en zorgde met snelle aanvallen over de vleugels voor een aantrekkelijk schouwspel, wat al weer snel resultaat opleverde. Lars Kloet werd op avontuur gestuurd en zag dat zijn schot Niels Bakker te machtig was (3-0).
Rond de 60e minuut kreeg PPSC ook zijn treffer. Op fraaie wijze bediende Henry Mentink met zijn pass Remco van den Berg die met een onbereikbare bal voor Twan Lansbergen de 3-1 aantekende.
Het was eigenlijk het enige wapenfeit van PPSC dat zo nu en dan tureluurs werd van de aanvalsdrift van de Maaslanders. Men moest verdedigend alle zeilen bijzetten om de schade te beperken.
Twee minuten later was het aan de andere kant weer raak. Vanaf de zijlijn gaf Huib van Barneveldt een lage voorzet die door Eric van Geest subtiel werd binnengewipt (4-1).

Het slotakkoord was voor de excellerende Jordi Lems. Met weer zo’n strakke pass op maat stuurde hij in de 74e minuut Coen Hordijk op pad. De linkspoot kreeg de tijd de bal onder controle te krijgen en deze langs de Schiedamse keeper te schieten (5-1).
Met twee bekerwinsten op zak is MVV ‘27 nu al zeker van de volgende ronde. Het treffen tussen Vierpolders en DVV ’09 eindigde in 4-4. Het duel aanstaande zaterdag bij Vierpolders kan gezien worden als een nuttige laatste oefenpot voor men aan de competitie gaat beginnen.

De opstelling: Twan Lansbergen, Joeri van Dongen (Joey van Oosten), Kevin Bouter (Roel Nooteboom), Jordi Lems, Dik Groenewegen, Harm Voogt, Lars Kloet, Coen Hordijk, Erik van Geest, Jessy Zwaard Roberto van der Pol) en Huib van Barneveldt.

stand