Gisteren is de firma AH Vrij in opdracht van de Stichting Sportpark MVV ’27 van start gegaan met de vervanging van het hoofdveld. Het veld wordt de komende periode compleet vervangen en het nieuwe veld wordt voorzien van een drainagesysteem en een beregeningsinstallatie. Ook wordt de boarding vervangen en worden de ballenvangers achter beide doelen aangepakt.

Dat er met het huidige hoofdveld een stuk historie verloren gaat blijkt wel uit het feit dat het veld voor het eerst sinds de verhuizing naar Sportpark De Commandeur op 14 juni 1975 compleet vervangen wordt. Dit geeft tevens aan dat de vervanging geen overbodige luxe is. Het nieuwe veld wordt, net als het huidige veld 2, gelaagd opgebouwd. Daarnaast wordt het veld voorzien van een drainagesysteem en een beregeningsinstallatie. De planning is dat de grond- en zaaiwerkzaamheden eind mei afgerond zijn, vervolgens is het aan moeder natuur om het gras te laten groeien.

Als tijdens de zomermaanden de eerste grassprieten op het nieuwe veld te zien zijn, worden de ballenvangers achter de doelen opgeknapt en wordt de complete boarding langs het veld vervangen. Daarnaast worden er nieuwe dug-outs geplaatst, deze zullen vergelijkbaar zijn met de dug-outs op veld 3 en 5.

Als alles volgens planning verloopt en de natuur ons gunstig gezind is moet er medio oktober op het nieuwe veld gevoetbald kunnen worden. Inmiddels zijn er diverse scenario’s met betrekking tot de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen bedacht en voorgelegd aan de KNVB. Dit betreft bijvoorbeeld het spelen van bekerwedstrijden op veld 5 en het uitspelen van de eerste competitiewedstrijden van het eerste elftal. Wanneer hier meer nieuws over te melden is zal dit gepubliceerd worden op de website. Hou daarnaast de website en de sociale media van MVV ’27 in de gaten voor foto’s en updates van de werkzaamheden!