Met een ruime voorsprong in punten werd MVV ’27 Zaal 8 twee weken geleden kampioen, maar omdat dit in een uitwedstrijd gebeurde werd er voor gekozen om de huldiging wat later plaats te laten vinden. Maandagavond was het dan zover en werden de bloemen die bij een afdelingstitel horen dan ook overhandigd aan de spelers.

Spannend is het nooit echt geworden, daar de overmacht simpelweg te groot was. “Al moet je het dan toch nog maar even doen”, aldus Boyan van Hoeven. Op de voorlaatste speeldag heeft het team nog niet één keer verloren en was er slechts een puntendeling (3-3) tegen Velo Zaal 2. De doelcijfers liegen er ook niet om, slechts 50 keer hoefde keeper Tom van den Broek te vissen, terwijl de mannen voorin er maar liefst 194 tegen de touwen hebben weten te krijgen.

Door dit kampioenschap in het eerste seizoen promoveert Zaal 8 ook naar de derde klasse, terwijl er misschien nog geprobeerd gaat worden om één of twee klassen hoger in te zetten, daar de krachtsverhouding in de vierde klasse te groot is gebleken. Het succesvolle seizoen kreeg maandagavond nog meer elan door de buren van MSV ’71 met 14-6 aan de kant te zetten. Bij deze dan ook van harte proficiat voor de prestatie!