MVV ’27 A2 behaalde zaterdag op knappe wijze het beladen kampioenschap binnen. Namens het team maakte leider Peter van Mil het volgende kampioensverslag.

Op zaterdag 16 april kon MVV ’27 A2 kampioen worden in de streekderby tegen Den Hoorn A3, maar daarvoor moest ook VELO A3 minimaal een punt halen in de thuiswedstrijd tegen Blijdorp A1. Onder grote publieke belangstelling op het eerste veld vielen alle stukjes op zijn plaats. MVV’27 A2 won de wedstrijd met 4-1 en in een spannende wedstrijd sleepte VELO A3 een 3-3 gelijkspel uit het vuur. De ontlading bij het team van MVV’27 A2 en het publiek was groot. Het team had zichzelf de missie opgelegd om kampioen te worden voor keeper Thijs Ammerlaan, die op 22 januari 2016 geheel plotseling is overleden. De blijdschap om het kampioenschap was groot, maar tegelijkertijd waren de gedachten bij Thijs, die normaal gesproken één van de gangmakers van dit feest zou zijn.

De opdracht voor A2 zou een stuk gemakkelijker geweest zijn als de vorige wedstrijd op de maandagavond uit tegen Kethel Spaland A4 niet was verloren. Om verschillende redenen is het beter om deze wedstrijd zo snel mogelijk te vergeten, maar het betekende wel dat we het niet meer in eigen hand hadden. Vooraf hadden we daarom contact opgenomen met VELO met het verzoek om de stand door te geven. Voor het einde van de wedstrijd wisten we dat VELO 3-3 had gespeeld.

Een compliment gaat ook uit naar onze tegenstander Den Hoorn A3. Ons team bestaat uit 17 spelers, maar officieel mogen we er maar 16 opstellen. We hebben vooraf toestemming gevraagd en gekregen om alle spelers te laten spelen. Daarom is het nogal ongelukkig, dat uitgerekend in deze wedstrijd een speler van Den Hoorn A3 in een stevig duel zijn enkelband verrekte.

MVV’27 A2 begon de wedstrijd voortvarend. Binnen vijf minuten maakte Jeroen van Mil het eerste doelpunt namens MVV, maar na ongeveer tien minuten zorgde Den Hoorn A3 voor een gelijke stand. In een aantrekkelijke eerste helft liep MVV’27 A2 vervolgens uit naar 4-1 door mooie doelpunten van Axel Fokkes, Jan de Baat en Luuk van Hoeven. In de rust gaven de spelers aan dat ze het geweldig vonden om zo gesteund te worden door het publiek. Desondanks was de tweede helft als schouwspel minder aantrekkelijk. Bij de spelers van MVV’27 dwaalden de gedachten al wat af naar het kampioenschap en ook Den Hoorn kon niet veel beter. Het spel werd ook niet beter door het vele wisselen, maar we vonden het belangrijker dat het kampioenschap van alle spelers zou zijn.

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading bij spelers en publiek groot. Toeschouwers zorgden voor vuurwerk, spelers ontkurkten champagne en vierden feest. Maar al gauw lieten de spelers zich van hun beste kant zien. Namens de spelers voerde Michael van Vliet het woord tot John, Cora en Bart Ammerlaan en werd er een teamfoto en een plantbak overhandigd. Vervolgens reikte bestuurslid Stephan Moerenhout de speciale kampioens­schaal uit aan de spelers. De schaal bevat de tekst “Opgedragen aan Thijs Ammerlaan”. Op een gepast moment zal hij worden overgedragen aan de familie.

Hoewel dit niet in het draaiboek voorkwam, maakten de spelers na afloop van de prijsuitreiking een duik in de sloot. Terug in de kleedkamer maakten ze – geïnspireerd door de sterspeler van Real Madrid – met ontbloot bovenlijf de ultieme Ronaldo foto. Uiteraard geeft het wel een dubbel gevoel als je deze jongens ziet feesten en je realiseert dat één van hen er niet meer bij is. Maar uiteindelijk geeft het een goed gevoel als ze (mede) door dit kampioenschap nog vaak met een glimlach aan Thijs zullen terugdenken.

Voor de spelers, de leiding en de trainer van MVV ’27 A2 is de afgelopen periode heftig geweest. Het is ons wel duidelijk geworden, dat ons optreden alom gewaardeerd wordt. Wellicht is in de rol van bestuur en alle vrijwilligers van MVV ’27 in deze wat onderbelicht gebleven. We hebben ons altijd gesteund gevoeld en op de achtergrond hebben ze veel voor ons geregeld. We hebben kunnen ervaren, dat de rol van een voetbalvereniging onder deze omstandigheden veel verder gaat dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Wij zijn een ieder daar zeer erkentelijk voor.

Namens MVV ’27 A2,

Peter van Mil

Foto’s
Bekijk hier de uitgebreide fotoreeks van de kampioenswedstrijd MVV ’27 A2 – Den Hoorn A3.

Dagrepo op Instagram door Reinout  Wiltenburg