Twaalf teams van maximaal vier deelnemers per team, namen het vrijdag tegen elkaar op, tijdens de eerste editie van de MVV ’27 pubquiz. Na acht ronden van tien vragen gingen de beste zes teams naar de finale waar zij op voorhand nog eens tien vragen kregen voorgeschoteld. Uiteindelijk leken twee teams met elk negen punten de finale gewonnen te hebben, maar twee winnaars is natuurlijk niet leuk, dus werden nog eens twee vragen afgevuurd op deze twee teams.

Alsof de duvel ermee speelde wist team MVV 6a het antwoord op de ene vraag, team Forkunnskap de andere. Uiteindelijk heeft een voor Nederlandse voetbalfans uiterst pijnlijke benaderingsvraag het lot beslecht. Op de vraag wat het doelsaldo van het Nederlands elftal na de desastreus verlopen EK-kwalificatie was, antwoordde team MVV 6a net wat dichter bij het uiteindelijk enige juiste antwoord +3.

Met twee afzonderlijke teams in de uiteindelijke top-3 van de pubquiz heeft MVV 6 bewezen een hoop verstand te hebben van bijvoorbeeld Pokémon, musicals en zulks meer, dat vrijdagavond de revue passeerde. Dat in het niemendalletje tegen Schipluiden 5 uiteindelijk 3-3 werd gespeeld de volgende dag, bleek dus niemand van het zesde nog te kunnen schelen. Opmerkelijk was deze avond de prestatie van ons eigen bestuur. Als het geweten van de club sloegen de voorzitter, jeugdvoorzitter, secretaris en bestuurslid technische zaken natuurlijk een flater door bij de eerste schifting uitgeschakeld te worden. Al met al een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar.

IMG_6374 (1) FullSizeRender (1)