Hoewel MVV ’27 naar aanleiding van de resultaten van de laatste maanden in een positieve flow verkeerde, kon je dat in het duel bij SV Houtwijk niet terug zien. De thuisclub hoefde zich niet eens van haar beste kant te laten zien om de Maaslanders met een vervelend gevoel huiswaarts te laten keren. Pas in het begin van het tweede bedrijf kreeg MVV ’27 de eerste, maar dan ook heel beste kansen, waarvan er niet één benut werd.
Mogelijk eiste de tol van de wedstrijd tegen Honselersdijk op het zware eigen veld afgelopen zaterdag en het bekerduel van dinsdag hun tol.

Beide teams starten het duel zonder in de buurt van elkaars doel op te duiken. Pas in de 25e minuut ontstond de eerste kans in het duel en het was dan ook meteen raak. Een hoekschop van Jaoud Bouyaouzan belandde bij Tobias Wijling die hard binnen trapte namens SV Houtwijk (1-0).
De enige keer dat de Maaslanders in de buurt van het Haagse doel kwamen, geschiedde na een fraaie aanval. Leon van Kersbergen stuurde Huib van Barneveldt weg die Mark Akkerman op zijn beurt vond. Echter zijn schot werd vroegtijdig geblokt met een hoekschop tot gevolg.
De voorste linie was vandaag, waar Lourens van Rooijen door een hamstringblessure ontbrak, onvoldoende  in staat enig gevaar te stichten. Duidelijk iets te licht en te weinig brutaal tegenover het fysieke verdedigen van SV Houtwijk wat overigens niet over de schreef ging.
Even later zoefde een vrije trap van SV Houtwijk-middenvelder Tobias Wijling net over de verre kruising achter doelman Glenn Mostert.

De eerste tien minuten van de tweede helft leefde MVV ’27 toch weer op. Prima aanvallen resulteerde in dito kansen, maar Roel Nooteboom (kopbal over) en Huib van Barneveldt (tweemaal naast) zagen zichzelf niet beloond.
Het Maaslandse offensief vervlakte geleidelijk aan en de thuisclub kwam vervolgens ook weer aan aanvallen toe. Het leidde er toe dat Jaoud Bouyaouzan zijn  kopbal net naast het doel zag belanden.
In de 79e minuut ontving de Haagse aanvoerder Richard Schaaphok de bal en schoot van ruim vijfentwintig meter afstand de bal over de ruim voor zijn doel geposteerde Glenn Mostert (2-0). De doodsteek voor MVV ’27 voor zover er nog geloof in eigen kunnen was. Tot het laatste fluitsignaal van Scheidsrechter Pieterman kwam er dan ook weinig meer uit de Maaslandse koker.
Dit soort wedstrijden heb je er zo nu en dan tussen zitten, dus is er zeker geen man overboord. MVV ’27 weet inmiddels dat het normaliter beter kan en zal dat dan ook zeker willen tonen in het duel tegen GDA a.s. zaterdag in Loosduinen.
Eerst wordt dinsdag in Naaldwijk nog gespeeld tegen HVC ’10 in de Westland Cup. Als dat de vermoeidheid maar niet verder opvoert, maar de technische staf van MVV ’27 weet daar wellicht een goede oplossing voor.

De opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Lars Kloet, Jordi Lems, Yennick Berrevoets, Coen Hordijk, Huib van Barneveldt, Leon van Kersbergen en Mark Akkerman (Rick Zwaard).

Stand