Gisterenavond (dinsdag) werd er geoefend tegen het onlangs naar de tweede klasse gepromoveerde Kethel Spaland. Het werd een leuk duel dat in een hoog tempo werd gespeeld en in een keurige deling (4-4) eindigde. Kortom, een duel dat eigenlijk meer publiek dan het handjevol rechtvaardigde.

Trainer Peter Broekman moest het duel vanwege buikgriep aan zich voorbij laten gaan, maar de honneurs werden waargenomen door het drietal Paul Louter, Addy Nijssen en John Emmerig.
Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Hans Zwaard gaven beide ploegen aan er een leuk duel van te maken. In de hoogste versnelling werd het doel van de opponent gezocht. Bij die pogingen was Kethel Spaland als eerste succesvol toen de rappe Miletson Silva de Freitas een knappe aanval in de 14e minuut afrondde (0-1).
MVV ’27 kon daar zeker ook haar kansen tegenover zetten, onder andere via Jessy Zwaard, maar moest tot de 40e minuut wachten toen Lourens van Rooijen een hoekschop van Mark Akkerman binnentrapte (1-1).

Na het wisselen van de helften ging het aan Maaslandse zijde snel. Uit een voorzet van Jessy Zwaard scoorde Leon van Kersbergen de 2-1. Met vervolgens in de 49e minuut een knappe actie van Huib van Barneveldt die Jessy Zwaard in stelling bracht om de 3-1 aan te tekenen.
De fusieclub, twee jaar geleden ontstaan uit een samengaan van VVK ’68 en Spaland, leek op de knieën gedwongen, maar vocht zich toch weer terug in de wedstrijd.
Chahine Lobyed bracht met twee treffers (3-2 en 3-3) de stand weer in evenwicht. Tussendoor had aanvaller Gydo Mokveld buiten bereik van Glenn Mostert de rechterkruising geraakt. Diezelfde Gydo Mokveld zorgde er wel voor dat zijn ploeg in de 74e minuut voor ’n tweede maal op voorsprong kwam (3-4).
Het slotakkoord, enkele minuten voor het verstrijken van de tijd, was voor Jessy Zwaard die een voorzet van Huib Barneveldt binnen trapte (4-4).
Zorgen waren er na afloop om de blessure van Lourens van Rooijen die bij een stevig duel hard werd geraakt net onder de scheenbeschermer en zich in de 61e minuut met een door pijn vertrokken gezicht had moeten laten vervangen door Joey Leeuwenburgh. Verder liet Yennick Berrevoets zich preventief vervangen vanwege zijn knie.
Het duel tussen de neven Roel en Yuri Nooteboom eindigde in een overwinning voor die eerste. De spits van Kethel Spaland had ongetwijfeld graag gescoord, maar zag zijn naam niet terug op de scoringslijst. Beide spelers mochten trouwens in de rust in de kleedkamer achterblijven.

Ook dient vermeld te worden dat Arno van Nierop dit keer de vlag aan Maaslandse kant hanteerde en de rappe buitenspelers van de gasten moeiteloos kon bijbenen!

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboom (Sem Maaswinkel), Yennick Berrevoets (Coen Hordijk), Jeffrey Wupkes, Jordi Lems, Leon van Kersbergen, Lars Kloet, Lourens van Rooijen (Joey Leeuwenburgh), Jessy Zwaard en Mark Akkerman (Huib van Barneveldt).