D5M en E5M beleefden afgelopen weekend een zeer geslaagd meidenkamp. Onder de bezielende leiding van Ruud, Sander, Danny en Joost werkten de meiden, die bijna allemaal het afgelopen seizoen zijn begonnen met voetballen, een programma af dat normaal gesproken makkelijk over een week uitgesmeerd kan worden. TC-lid Dames/meisjes Joost van Ast maakte het onderstaande verslag.

 

Meidenweekend voor herhaling vatbaar, maar dan een hele week!Meidenkamp 7

 

Vrijdagmiddag verzamelden we om 15:00 uur bij MVV ’27 en vertrokken er om 15:30 uur richting Schaijk. Kampleider Ruud Rasens had voor een hele week spellen bedacht, die in een weekend gedaan moesten worden. Helemaal top. Aangekomen op het kamp mochten de meiden zelf kijken wie er bij wie sliep, nou ja slapen, daar is weinig van gekomen.

Meidenkamp 1

Hierna direct aan de maaltijd en daarna meteen het Teamindelingsspel. Ballonnen met de namen van de meiden hingen in het bos met daarin een kleur. Iedereen zocht zijn eigen ballon en trapte die kapot en pakte het gekleurde papier. De meiden met dezelfde kleuren zaten heel het weekend aan elkaar vast als groep die de spellen deed. Het slapen was dus met degene die je wilde en de groepsspellen werden gemengd gedaan, wat een oplossing. Effe rusten hierna en het volgende spel stond al weer klaar. Het Duospel werd klaar gehangen in het bos. De meiden kregen de vragen bij hun leiders en moesten de antwoorden weer zoeken in het bos. Vraag bijvoorbeeld: ‘Wie is het bekende duo met de caravan?’, de meiden moesten vervolgens het bos weer inrennen en de bijbehorende foto’s van Ken en Barbie (of was het toch Bassie en Adriaan?) gaan zoeken met een code op de achterkant van die foto’s. Na dit spel hadden de meiden effe chiltijd, want het kampvuur werd al ontstoken en de Marshmallows werden professioneel genuttigd. Het werd donker en het gekraak in het bos wees erop dat het monstermannetje in de buurt was. Na de Marshmallows het kamphuis in en klaarmaken voor de optredens. De meiden hadden zich goed voorbereid en het ene na het andere optreden kwam voorbij met als hoogtepunt het optreden van de kampleiders, Ruud, Sander, Danny en Joost. Tijdens de optredens werd de enge man gezien die al snel herkend werd en vervolgens het hele weekend in de gaten werd gehouden. Na de optredens mochten de meiden lekker gaan chillen en voor zichzelf wat gaan doen.

Zaterdagochtend lekker wakker worden na een nachtje van twee uur slaap. Lekker ontbijten buiten in de zon terwijl het voetbalveld al werd uitgezet voor een voetbaltoernooitje. Heerlijk wat wedstrijdjes spelen waar de meiden zo goed in zijn.

Meindenkamp 2

Na het voetballen konden de meiden effe lekker afkoelen in een meertje vlakbij de accommodatie. Wat gaan we doen, wat gaan we nu doen, wat gaan we straks doen, de meiden waren er constant mee bezig en wat hadden ze plezier.

Meidenkamp 4

Eerst maar weer eten en Ruud was alweer weg voor het klaarzetten voor het volgende spel. Vossenjacht in Schaijk met drie meiden van VR1, Gerrie, Tessa en Larissa en twee meiden van de vorige meidenkampen, Sarah en Annabeth. De dames mochten zich verstoppen/rondlopen in Schaijk en hopelijk niet gevonden worden door de meiden. Schaijk weet meteen wat MVV ’27 is, want dit hadden ze nog nooit meegemaakt in dit stille dorpje. Er lag een Wolf in een parkje, die vond zelfs ik eng en dan was het nog mijn eigen dochter, er liep een Zeeuws meisje bij de kerk of was het Annie Schilder uit Volendam, Ma Flodder zat in een parkje bij een boom lekker een flessie vodka leeg te drinken, Mega Mindy vloog door de wijk op zoek naar haar Toby en er liep een Hardloopster door het dorp die heel wat kilometers heeft gemaakt zonder te zijn herkend.

Meidenkamp 3

Na dit geweldige spel terug naar het kamp en afkoelen in het vennetje. Het glijzeil werd alweer klaargelegd en de BBQ master Sander van Veldhoven begon het vlees klaar te maken voor de meiden. Na de BBQ waarbij cameraman Danny van Leeuwen de nodige filmpjes had gemaakt en enige interviews hield of de meiden het nog wel naar hun zin hadden, werden er wat glijwedstrijdjes gedaan. Hierna effe rusten, vergeet het maar, de Bingo stond alweer klaar. Onze Bingodames leiden het spel en er werden liedjes gezongen die de meiden hopelijk snel vergeten, want wat ik daar hoorde over Rudy Rasens is …., moeten we maar snel vergeten. Linker rijtje, plus teken en volle kaart, prijsjes werden uitgedeeld en ja hoor het Beestengeluidenspel stond alweer klaar.

Onze Dames gingen zich verstoppen, als Pauw, Geit, Koe, Specht en Duif en zoeken maar in het pikkedonkere bos en dan loopt er ook nog een Papegaai rond. Er gingen de nodige geluiden door het bos en vind dan maar het juiste beest in het enge donkere bos. Hierna eindelijk weer een moment waar de meiden wat voor zichzelf mochten doen en de leiders met de Dames even konden uitrusten rond het kampvuur.

Meidenkamp 5

Zondagochtend regen, ontbijten in het kamphuis en spoedoverleg. Helaas geen zeskamp, dan maar Levend Stratego in het bos. De kaarten werden geschud en het spel kon beginnen. Terwijl het spel gespeeld werd, ging Danny al informeren bij een zwembad of dat geschikt was voor deze groep. Nou, top, glijbanen, duikplanken, alles was er. Na het spel dus auto’s inladen en sommige auto’s twee keer rijden en hop het zwembad in.

Meidenkamp 6

Danny en Joost ruimden onderwijl de accommodatie op en gingen er daarna er ook achteraan. De meiden konden effe lekker helemaal los gaan in het zwembad en sommige leiders ook. Na het zwemmen terug naar de accommodatie om de aanhanger in te laden en de laatste maaltijd te nuttigen, eindelijk patat en een snackie. De auto’s inladen met vermoeide meiden en terug naar Maaaaaasland, mooi man. Daar werden de vermoeide maar hele blije meiden opgevangen door hun ouders.

Wat een topweekend. Zo’n weekend is niet mogelijk zonder sponsors. Bedankt:

  • Jeugdwerk Nederland Wilco van der Holst.
  • Jos Verboon.
  • Tovano Notenspecialist Jan Pellikaan.
  • Henk Verboon.
  • MVV ’27.
  • Riet en Peter kantine/keuken.
  • Ouders die ons gebracht en gehaald hebben, helemaal top.