Onder een bewolkt hemeldek is op tweede Paasdag voor de 23e het Westlands Kampioenschap voor F-pupillen gespeeld op de velden van MVV’27 in Maasland.

Zoals ieder jaar meldden de eerste spelertjes zich al vroeg aan de tafel van de toernooicommissie. Een toernooi organiseren voor F-teams is een waar feest, het enthousiasme spat eraf en de belangstelling van ouders en andere familieleden is groot. De serie korte wedstrijden van 10 minuten zorgen voor fanatieke duels zonder lange wachttijden tussendoor. Al vele jaren een succesvol concept.

WESTLANDS KAMPIOENSCHAP F-PUPILLEN

De vorige editie in 2014 werd gewonnen door Westlandia. Deze keer eindigden zij echter vrijwel onderaan op de 13e positie. Traditiegetrouw strijden de grotere Westlandse verenigingen, zoals Lyra, Velo en Westlandia om de topposities, deze keer waren het andere teams die voor de  podiumplaatsen gingen: KMD, Verburch en vooral de finalist SV Den Hoorn zorgden voor een compleet andere beeld op het toernooi. Leuk om te zien dat er voor iedere club elk jaar weer kansen liggen de grote beker voor een jaar mee naar huis te mogen nemen. Vooral SV Den Hoorn zorgde met 7 overwinningen in de poule wedstrijden voor een zeer verdiende finaleplaats. Onze eigen MVV’27 jongens eindigden na wisselende resultaten op de 14e plek.

WESTLANDS KAMPIOENSCHAP F-PUPILLEN

De finale ging tussen een vooraf hoog geklasseerd FC ’s-Gravenzande en dus voor het eerst onze buren uit Den Hoorn. Laatstgenoemde eindigde vorig jaar nog in de middenmoot en kwam dit jaar sterk terug en liet zich deze unieke kans niet ontglippen door in de reguliere speeltijd twee doelpunten te maken, zodat een verlenging niet nodig was. SV Den Hoorn nam vol trots de grote beker in ontvangst. Namens de organisatie hartelijk gefeliciteerd met deze prima prestatie!

Zonder de inzet van vrijwilligers is het organiseren van een toernooi niet mogelijk. Kantine- en keukenpersoneel, scheidsrechters, EHBO, fotograaf en degenen die hand- en spandiensten hebben verleend: fantastisch gedaan!

Voor iedereen die het nog eens wil terugkijken en beleven zijn de foto’s hier te vinden.

Tot de volgende editie!

De einduitslag Westlands Kampioenschap 2015:

 1. SV Den Hoorn
 2. FC ’s-Gravenzande
 3. KMD
 4. Verburch
 5. Velo
 6. Honselersdijk
 7. HVC’10
 8. Quintus
 9. Schipluiden
 10. Maasdijk
 11. VDL
 12. Monster