Dat degradatievoetbal vaak weinig mooi voetbal oplevert, bewezen de ploegen van MVV ’27 en DWO in hun onderlinge duel. De winnende trainer zal dat een worst zijn, zolang de punten maar gepakt worden en zo is dat dan ook in deze fase van de competitie. De genoemde ploegen worstelden zich door de wedstrijd heen en uiteindelijke kwam de winst zeer terecht bij MVV ’27. De zeer effectieve invaller Jessy Zwaard kon zich in de slotfase tweemaal laten bejubelen (2-0).

Dat de zenuwen een grote rol speelden bleek gedurende de eerste helft. De wil tot presteren was zeker aanwezig bij de spelers, maar  op het zware veld zag het er vrij onbeholpen uit. Ballen die van of onder de voet doorschoten waren niet op één hand te tellen.
Beide doelmannen hadden in het eerste bedrijf ook niet te vrezen voor een stormloop. DWO-aanvaller Bahram Tardast kwam niet verder dan een voorlangs geschoten bal en aan MVV ’27-zijde zag Roel Nooteboom zijn te zacht ingekopte bal een eenvoudige prooi worden voor keeper Gerben Scheffers. Daarmee zijn dan ook direct alle kansen genoemd.

Na de wisseling der helften  volhardde het Zoetermeerse DWO in hetzelfde onmachtige spel van voor de rust, terwijl MVV ’27 meer druk naar voren zette. De Maaslanders hadden weinig meer te duchten van de tegenstander en dan zou het onacceptabel zijn om met een gelijkspel genoegen te nemen. De goede wil van MVV ’27 werd al getoond in de 49e minuut toen de mee opgekomen aanvoerder Roel Nooteboom een puntgave voorzet van Jordy Lems op de lat kopte.
Gerben Scheffers, door de vele blessures als vierde keeper van DWO in het doel neergezet, onderscheidde zich vervolgens door kansen van zowel Silvio Vermeer als Lourens van Rooijen onschadelijk te maken.
Hoewel DWO zich nauwelijks in de buurt van MVV ’27-doelman Glenn Mostert vertoonde, begon voor de thuisclub wel de tijd te dringen. Zonder zelf defensieve risico’s te lopen, moest men wel de opponent er onder zien te krijgen. Die hoop werd bekrachtigd met nog negen minuten te gaan. Weer zo’n afgemeten voorzet van Jordy Lems werd door Jessy Zwaard strak en hard in de hoek gemikt (1-0).

MVV27 - DWO

MVV ’27 moest echter nog altijd bij de les blijven, hoewel er eigenlijk van het team van trainer Sascha Tuijt nog altijd weinig dreiging uitging. De laatste onzekerheid verdween in de blessuretijd. Jessy Zwaard werd weggestuurd, waarna zowel bij DWO als MVV ’27 een fluitje wegens buitenspel verwacht werd. Het bleef echter stil bij arbiter Zuidwijk, waarop de invaller maar richting het doel van de bezoekers bleef rennen en de bal voor ’n tweede maal langs Gerben Scheffers schoof (2-0).
Een uitermate nuttige overwinning voor het team van trainer Martin Vermeer. Zelf een concurrent verslaan en ook Westlandia verder op afstand zetten dat slechts een punt overhield in haar duel tegen Be Fair. Komende zaterdag gaat MVV ’27 zelf op bezoek bij Be Fair in Waddinxveen. Ook dan hoeft het spel niet oogverblindend te zijn als men de punten maar meeneemt naar Maasland.

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Dion Dickhoff, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Fabian Vermeer (Jessy Zwaard), Jordy Lems, Coen Hordijk, Erik van Geest (Robert van Mierlo), Silvio Vermeer (Ariën Oprel) en Lourens van Rooijen.