IMG_0782Afgelopen vrijdag vond de jaarlijkse voetbalquiz plaats bij MVV ’27 en kende met Sjoerd de Vos en Timme Wolgen een verrassend winnend koppel. Na zestig voorrondevragen en nog eens tien finalevragen bleven zij het duo Paul Wielaart/Stefan Warbout voor. Derde werd het koppel Henry Sunder/Peter van Mil. De verrassing zat hem in de jeugdigheid van de winnaars, want zij waren vrijwel zeker het jongste koppel dat deze jaargang meedeed met de voetbalquiz.

Voor Paul Wielaart en Stefan Warbout betekende de uitslag dat zij helaas een plaats lager zijn geëindigd ten opzichte van vorig jaar, voor Henry Sunder en Peter van Mil is het alweer de derde keer dat zij de derde plek opeisten.

Op voorhand wist Hans-Jurgen Nicolai –wederom de presentator deze avond- te melden dat dit alweer de 10e editie was van de MVV ’27 voetbalquiz. En ook nu waren de vragen niet makkelijk. Zo was er de vraag wie achter Manuel Neuer de tweede en derde keeper van wereldkampioen Duitsland waren tijdens het WK 2014. Het betreft hier Roman Weidenfeller en Ron-Robert Zieler. In de finale ging het niveau zoals gebruikelijk nog een beetje omhoog. Weet u namelijk de drie Nederlandse spelers die ooit in de Bundesliga gespeeld hebben, waarvan de achternaam met een E begint? Het zijn René Eijkelkamp, Eljero Elia en Orlando Engelaar. Uiteindelijk zeventig vragen verder waren de verschillen gemaakt en konden de nieuwe winnaars proosten op wederom een geslaagde voetbalavond. Onze dank gaat wederom uit naar Hans-Jurgen Nicolai, de evenementencommissie en de groep mensen die eenieder van een drankje en een hapje voorzag.