Ook in het uitduel tegen het tot nu toe kwakkelende SVC ’08 heeft MVV ’27 niet kunnen overtuigen. Het eerste half uur was er sprake van een aantrekkelijk en gelijk opgaande strijd met een regen aan kansen, maar na de gelijkmaker van SVC ’08 zakte MVV ’27 door de ondergrens. De spelers van SVC ’08-trainer Ron de Jager zagen de gelijkmaker als een moment om er nog een stapje bovenop te doen, terwijl de Maaslanders de weg langzaam kwijtraakten. De overwinning kwam zeer terecht bij de thuisploeg die hiermee mogelijk uit een dal klimmen.

Zoals aangegeven waren de eerste dertig minuten aantrekkelijk. Hoogstaand was het nooit, amusant wél. De scoringskansen regen zich aaneen. Dat de eerste treffer pas na 20 minuten viel was een wonder, want het had al 2-2 kunnen staan en er dan nog van uitgaande dat niet iedere kans raak is.

Silvio Vermeer ontving de bal met drie verdedigers om hem heen en paste op de goed voor zijn man komende Lourens van Rooijen die keeper Joris van Harmelen kansloos liet (0-1). De bezoekers hadden vervolgens door kunnen drukken, maar Mark Akkerman kon tot tweemaal toe niet succesvol afdrukken.

Na 30 minuten kwam SVC ’08 langszij. Handenbinder Liam de Ruiter legde de bal breed op zijn broer Steve die doelman Tom Binnendijk passeerde (1-1). Daarna kwam MVV ’27 er nauwelijks meer aan te pas en SVC ’08 trok vol enthousiasme het initiatief definitief naar zich toe. In de 41e minuut wordt Yennick Berrevoets op snelheid geklopt door Liam de Ruiter die voor ’n tweede maal zijn broer Steve in stelling bracht (2-1).

In de rust zal er door trainer Martin Vermeer zeker op meer inzet en felheid naar zijn manschappen zijn gewezen, maar het was vergeefs. Na het hervattingsignaal van de prima fluitende André Willems trok de thuisploeg het spel weer naar zich toe.
Steve de Ruiter en Pieter Taal hadden de eerste minuten nog mededogen voor MVV ’27, maar in de 58e minuut kwam die 3-1 er alsnog. Door slordig uitverdedigen bezorgde MVV ’27 Steve de Ruiter de dag van zijn leven, want de SVC ’08-spits mocht voor de derde maal doeltreffend uithalen (3-1). Hij had ’n minuut later het leed nog groter kunnen maken, maar zijn knal kwam niet verder dan de onderkant van de lat.

Silvio Vermeer had nog iets terug kunnen doen na een verkeerd ingeschatte terugspeelbal, maar na het omspelen van keeper Joris van Harmelen kwam hij in een te lastige positie om uit te halen.

De opstelling: Tom Binnendijk, Lars Kloet, Yennick Berrevoets (Jordi Lems), Roel Nooteboom, Joeri van Dongen, Coen Hordijk (Fabian Vermeer), Dion Dickhoff, Robert van Mierlo, Mark Akkerman (Martijn Ham), Silvio Vermeer en Lourens van Rooijen.