Zaterdag ontvangt MVV ’27 het Haagse Die Haghe dat net als de Maaslanders de eerste tweede wedstrijden in de nog prille competitie gelijkspeelde. Van beide teams kunt je in ieder geval zeggen dat de verdedigingen staan als een huis met respectievelijk 1 en 0 tegentreffers. De voorhoeden daarentegen hebben nog wat moeite om hun stempel op de wedstrijd te drukken. Misschien veranderd dit tijdens deze wedstrijd wel.
Twee jaar geleden kwamen de ploegen elkaar voor de laatste maal tegen. Hoewel MVV ’27 dat seizoen kampioen werd, kreeg men destijds in Den Haag een flink pak slaag (4-0). In de thuiswedstrijd werd in een zeer aantrekkelijk duel een 2-0 overwinning gehaald. Onze tegenstander van vanmiddag zou in dat jaargang als derde eindigen in de rangschikking. In de nacompetitie struikelden de Hagenaars over BDGC uit Oude Tonge (tweemaal 1-1 en verloren na strafschoppen) en moest men de promotie ‘n jaartje uitstellen. Dat lukte de formatie van trainer Wim de Jong afgelopen zomer wél.
Wij wensen scheidsrechter Moerenhout, beide ploegen en hun aanhang een genoeglijke en sportieve middag toe.