Een nieuw initiatief bij MVV ’27 is om bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal een Speler van de Week uit te roepen.

Hoe gaat dit in zijn werk? Voorafgaande aan de wedstrijden worden zo’n vier supporters gevraagd om tegen het einde van dat duel aan Peter Kloet kenbaar te maken wie in hun ogen deze titel verdient. Na de keuze vanuit de supporters wordt tevens de keuze aan de technische staf gesteld. Na kort beraad wordt er uiteindelijk een speler gekozen op basis van hoe supporters het beleven en hoe een speler in de ogen van de staf zijn opdracht uitvoert.  De naam van de gekozen speler van de week wordt tegen het einde van de wedstrijd omgeroepen.

Deze dagprijs gaat slechts om de eer en zijn foto met vermelding speler van de week wordt tot de volgende thuiswedstrijd in het kleedlokaal van het 1e elftal opgehangen. Daarnaast krijgt hij punten toegekend voor de uiteindelijke keuze Speler van het Seizoen.

Het kan gebeuren dat MVV ’27 een thuisduel verliest, maar daar moeten we maar niet van uit gaan. Mocht dat toch plaatsvinden, dan wordt er niet gekozen. Je wedstrijd verliezen, maar gekozen worden als beste speler voelt dan als een zeer schrale troost.

In het eerste duel tegen RCL heeft deze verkiezing reeds plaatsgevonden en doelman Tom Binnendijk werd de eerste terechte winnaar.