MVV ’27 Vrouwen 1 heeft na twee gespeelde wedstrijden alles in eigen hand voor wat betreft poulewinst in het bekertoernooi. Door de 3-5 overwinning bij Maasdijk en het 1-1 gelijkspel tegen CION is de ploeg van trainer Joost van Ast zaterdag bij een overwinning op Deltasport verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Gezien de wijzigingen in de selectie, waaruit de nodige routine wegviel, zou dat een prestatie van formaat zijn.

 

Lees hieronder de wedstrijdverslagen van Joost.

 

MVV ’27 VR1 – CION VR1 1-1

Ongeloof met zoveel aanvalsdrift. Meiden, we hebben 85% op hun helft gespeeld, we hebben 80% in hun zestien gespeeld, we hebben genoeg kansjes gehad. Allemaal woorden die ik had willen zeggen, maar die de scheids tegen me zei na afloop. Ik zag het gelukkig niet alleen. Uiteraard weten jullie het zelf ook. Maar als het er niet inzit, dan gebeurt het aan de andere kant met hun snelle wendbare nummer 10, wel blond met een paardenstaart, maar trefzeker. We hadden hele mooie combinaties, we zochten lekker de ruimte, af en toe iets te ver, terwijl een korter passje ook goed was geweest.
Heel veel inzet wederom en zeker de eerste helft een goede veldbezetting. Zij hebben werkelijk weinig voetbal daar tegenover kunnen zetten. Alleen alle ballen weg, naar voren of laten lopen, maar ja, dan één zo’n van Hooijdonkie en het is 1-1. Vooruit kijken is toch het beste medicijn, want trots op jullie mentaliteit, inzet en doorzettingsvermogen ben ik zeker.
Met meiden die eigenlijk niet op het plaatsje staan waar ze graag zouden willen, toch zichzelf opofferen met heel goed positie- en voetbalspel, top. Het is en blijft een lastig spelletje, waarbij voorin en achterin vaak zo zwart en wit kan zijn. Als ze er voor niet in gaan en het achterin net even misgaat, dan heb je het deksel op de neus. Je kan iemand de hele wedstrijd in je zak hebben en door één slimme actie van de blonde nummer 10 is het raak.
Onthoud wel dat we het te allen tijde met zijn allen doen. Trek het je dus niet persoonlijk aan. We zijn een team.
Meiden als qua combinaties dit pas de tweede wedstrijd is, dan wordt het vervolg nog beter en het zijn pas beker-/ oefenwedstrijden. Zaterdag wacht ons het altijd lastige Deltasport uit, waarbij we gewoon dit spelletje blijven spelen en dan waarschijnlijk door zijn in de beker.
Dinsdag en donderdag weer lekker trainen, goede opkomst en gewoon weer werken naar de volgende wedstrijd.

Maasdijk VR1 – MVV ’27 VR1 3-5

We speelden vandaag tegen An.

Dames, uiteraard moet het Maasdijk zijn tegen jullie giganten, maar wat draait alles bij de Maasdijk om deze hele slimme spits. Bij elke pass, ingooi, vrije trap, echt werkelijk alle balcontacten wordt zij gezocht en dat is aan de ene kant heel mooi, want ze is goed, slim en balvast, maar aan de andere kant makkelijk verdedigen voor ons.
Verder de wedstrijd in onze nieuwe samenstelling en in een nieuw systeem dat we proberen. Vanaf het fluitje er direct bovenop en de eerste de beste aanval 0-1. Er stonden geloof ik drie minuten op de klok. Direct de druk erop houden en na een aantal mooie aanvallen waarin de duels niet werden geschuwd kwam de 0-2 al op het bord. Zou het dan toch gaan gebeuren in het hol van de Leeuw. Vorige edities werden allemaal verloren en vorig jaar, zelfs na een 0-3 ruststand in ons voordeel, verloren we met 5-3. Gelukkig bleven we voetballen en heb ik heel veel combinaties gezien waar we de afgelopen weken op getraind hebben. Dan de 0-3, déjà vu. Vervolgens komen we in tien minuten van chaos, de tegenstander zet druk, we raken vermoeid en we wisselen wat spelers. Waar je op wacht, gebeurt en de 1-3 staat erop. Dan nog zeven hectische minuten en gelukkig pauze.
Eigenwijs als ik ben, wil ik toch de wissels doorvoeren waarmee ik dingen wou proberen en zo gezegd zo gedaan, de tweede helft in. We beginnen weer sterk met uiteraard een tot het gaatje gaand Maasdijk en de duels werden ook wat harder, maar wel fair. Handjes werden niet meer gegeven door de tegenpartij, al vroeg Siempie er nog heel lief om na een faire overtreding.
Klok tikt door en de ene na de andere aanval ging net naast of net over, maar de combinaties logen er niet om. De moeheid droop van jullie gezichten af, zweetdruppels, mankebenen, maar gewoon doorgaan, wat een inzet en dan zitten we pas in de eerste wedstrijd. Dan komt er nog een hele slimme actie van An en ja hoor strafschop. Onze nieuwe aanwinst Sarah gaat de goed hoek in, brandt haar vingers, maar helaas, doelpunt. Hierna volgen weer hectische momenten, maar als dan de 3-5 valt, sta ik als een super blije coach te wachten op het eindsignaal om jullie vervolgens allemaal de High Five te geven. Handen werden geschud en leuk is dan om te horen, hoeveel oefenpotjes hebben jullie al gespeeld? Top meiden, jullie weten normaal ben ik niet zo positief ingesteld, maar na maandagavond loop ik met een smile van de Erasmusbrug tot de Willemsbrug op mijn gezicht. Op naar zaterdag waar we Cion gaan laten kennismaken met mijn Vrouwenteam en dat zijn jullie MVV’27 VR1.