Vandaag was de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie na de Herfstvakantie. En herfstig was het zeker: regen, wind en aan het begin van de wedstrijd was zelfs de  verlichting nog nodig op veld 4.

De wedstrijd werd sterk gestart. Door een lange en scherpe voorzet van  Merijn kon Kjeld het openingsdoelpunt maken. Al snel volgende de 2-0: Mats paste naar Kjeld, die hem vervolgens prachtig in schoot.

De JO8 had afgelopen woensdag keeperstraining gehad en het geleerde kon gelijk in de praktijk gebracht worden. Dex stond de eerste helft het doel te verdedigen en had een aantal mooie reddingen. Helaas liet de verdediging het even liggen waardoor de tegenstander 2x achter elkaar kon scoren en we het eerste kwart afsloten met een gelijkspel van 2-2. Weg was de voorsprong dus.

In de tweede kwart kregen Amoe en Niek een aantal mooie kansen, maar het duurde even voordat het werd beloond met een doelpunt. De euforie was groot toen Amoe ein-de-lijk de 3-2 maakte!
Mats voelde zich gesteund door een grote groep (familie)supporters langs de lijn en maakte de 4-2.
Blijdorp wist zich nog een aantal keer langs de verdediging te werken, maar door het sterke keepen van Dex werden dat geen doelpunten. Vlak voor rust maakte Kjeld de 5-2.

We gingen met een comfortabele voorsprong de tweede helft in. Dex ging de spits in en gaf het keepersshirt door aan Merijn. Het miezeren ging over in regenen, dus langs de lijn werden de paraplu’s uitgeklapt. De jongens had geen last van de regen en focusten op het spel.

Niek en Gijs stonden goed hun mannetje, waardoor de tegenstander moeilijk op de andere speelhelft kwam. En zodra ze daar kwamen en op doel schoten, wist Merijn ze knap tegen te houden.
Kjeld kon ook dit kwart zijn Ronaldo juichmoves perfectioneren, want het 6e en 7e doelpunt kwamen van zijn voet.

In het laatste deel van de wedstrijd werd er door beide teams nog hard gestreden. Door een prachtige voorzet van Amoe maakte Dex de eindstand compleet: 8-2.

Het was, ondanks de regen en het vroege tijdstip, genieten langs de lijn vanmorgen!