MVV’27 VR1 – HPSV VR1  Uitslag 2-2

Vandaag de wedstrijd tegen de politievrouwen uit Den Haag. Een wedstrijd waar we al 8 jaar mee te maken hebben. Zo werden deze wedstrijden wel eens met 8-1 verlies afgesloten, maar een 5-0 winst was ook wel eens aan de orde. Een heerlijk strijdtoneel dus op deze regenachtige zaterdag. Normaal gesproken ga ik van de eigen kracht van mijn team uit, maar vandaag heb ik me ietwat aangepast aan de kracht van de tegenstander. Volgende keer zal ik het toch weer andersom doen en dan maar omschakelen tijdens de wedstrijd. Maar achteraf kijk je een koe in zijn hol.

In de kleedkamer het strijdplan besproken en omdat in het verleden bij hun een vrije dame over het hele veld ging, hadden we vandaag Marinka de opdracht gegeven om in een 4-4-2 opstelling de blokkade neer te zetten en dan maar met lange ballen de voorhoede bereiken of de rust te bewaren en gewoon op te bouwen. Ik moet toegeven dat jullie de opdrachten echt uitvoeren zoals het hoort, heerlijk al was het af en toe billen knijpen hoor. Daar tegenover stonden ook mooie kansen vanaf onze kant.

De eerste helft was een goed begin, goed voetbal, goede combies en vooral veel strijd weer op de mat. Stevige maar sportieve duels werden uitgevochten en eigenlijk was het een gevecht tussen de 16’s. We hadden een goed overwicht maar op het middenveld leek het toch of zij gewoon een speelster meer hadden en jullie moesten heel veel keuzes maken om de vrij komende dame op te vangen of vrij te laten waardoor bij balbezit we de taken konden doen die we afgesproken hadden. De spits van Hpsv werd vakkundig uitgeschakeld door onze Lerrie waardoor Charel elke bal weer netjes kon opbouwen. Het bleef spannend en in dat deel van de wedstrijd moest hij gewoon vallen bij ons. Na weer een strijdbare aanval en tussenkomst van hun keepster zette onze onverwoestbare Ger door en kon de bal lekker rommelig in het goal schieten, de 1-0 was een feit. Wel verdiend op dat moment, we waren gewoonweg beter in die fase. Vasthouden dit en de rust in om effe bij te komen.

Ik durfde de tweede helft toch het jullie vertrouwde 4-3-3 niet te gaan doen, dus het 4-4-2 wilde ik echt vasthouden. Ze waren gewoonweg te dominant en dat wilde ik niet anders aanpakken. Ze kwamen de tweede helft vol in de aanval en we liepen best een tijdje achter hun aan. We leken de boeven wel in een politie achtervolging. Toch konden we af en toe onder de druk uitkomen en hadden we best wel kans op 2-0. Bij een aantal voorzetten bij hun was het toch 1 keer raak en konden we de bal niet wegkrijgen en de 1-1 was een feit. Op dat moment dacht ik dat we de grip verloren, maar jullie strijd en doorzettingsvermogen, die ik elke week roem, bracht jullie toch weer terug in de wedstrijd en na een heerlijke rommelige aanval schoot Ro (geloof ik) op de goal en via een voet van een verdedigster ging die er bij hun ook in, 2-1. Nog 12 minuten en zou het dan toch nog goedkomen of hadden zij nog een keer de macht om langszij te komen. Ze krijgen weer de grip op de wedstrijd en menig corner van hun is levens gevaarlijk. Net voorlangs, net naast, hartkloppingen en billen knijpen. Dan een corner van hun en gewoonweg een keiharde kopbal bij de 1e paal brengt hun de 2-2. Dan maar vasthouden die 2-2 en een puntje is ook lekker tegen deze fysieke tegenstander. Hachelijke momenten voor onze goal, oh als die toch verkeerd valt dan is het 2-3. Toch blijven jullie maar gaan en willen gewoonweg winnen. We krijgen ook nog 2 schitterende kansen, maar vermoeidheid en dus niet meer helemaal scherp zijn, voorkomt de 3-2. Over heel de wedstrijd gezien, denk ik als onafhankelijke toeschouwer was de 2-2 een terechte eindstand en zo bleef het ook.

In deze wedstrijd heeft Floortje Schippers (die ik al 4 jaar Floor noem, ze is ook 2 koppen groter als mij) haar debuut gemaakt in VR1. Hartstikke bedankt dat je wilde meedoen.

Moraal: De politie is normaal je beste vriend al was het nu even 90 minuten niet het geval.