Zonnetje, dubbele cijfers qua temperatuur en een tas vol nieuwe kleding van trouwe MVV sponsor Risicobalans. Als we nou ook de punten mee terug naar Maasland gaan nemen is het weekend op zaterdagochtend al geslaagd! De jongens waren gezellig en de koppies stonden goed. De nieuwe outfits zaten als gegoten en dat zag je terug in het veld. Waren we de afgelopen weken soms wat minder fel in duels, zaterdag werd er fel gejaagd en ook qua positiespel zag het er goed uit. Dit resulteerde in het begin in een gelijk opgaande wedstrijd. Toch zat het Zwaluwen wat meer mee deze wedstrijd. Fysiek waren ze wat sterker en ook in de afwerking lag het voordeel bij de Vlaardingers. Uit een klutssituatie kregen we de 1-0 om de oren. Ook de 2-0 en de 3-0 volgden vrij snel. De wind trok aan en de zon verdween letterlijk en figuurlijk even achter de wolken.

Maar zoals vaker lijken onze jongens de limonade tijdens de rust te ervaren als een Asterix en Obelix elixer waardoor er nieuwe krachten ontstonden. Kjeld en Dex creëerden een paar mooie kansen maar helaas gingen ze langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Achterin was Gijs weer prima aan het verdedigen. En vanuit het niets staat het vlak na de rust door een mooie goal van Niek ineens 3-1. Mats heeft intussen de keepershandschoenen aan Amou gegeven die er een paar mooie ballen uit houdt. Zwaluwen liep echt lekker te ballen wat de achterstand toch ineens weer deed uitlopen naar 6-1. Ze vlogen er bij hun gewoon erg makkelijk maar ook mooi in. Onhoudbaar voor onze keeper(s). Een lage knal van Mats zorgt nog voor de 6-2 en ook Merijn pakte weer zijn doelpuntje mee 6-3. Wat vooral opviel is dat iedereen probeerde naar elkaar over te spelen en goed zijn positie probeerde te pakken in het veld. Een heel verschil t.o.v. een paar eerdere wedstrijden van afgelopen weken. Ga zo door mannen dan kunnen we zeker ook in deze poule onze punten gaan pakken!