Extra vierkante meters terras/kantine, zodat de 1,5 meter afstand kan worden nageleefd: verschillende tenten, verschillende terrassen, een speeltuin getransformeerd in een fantastische buitenbar met terras. Het mag niet baten. Het is niet genoeg.

Vanavond gaven Premier Rutte en Minister de Jonge een persconferentie over de nieuwe maatregelen die nodig zijn om het coronavirus weer onder controle te krijgen. Hierbij zaten maatregelen die een enorme impact hebben op de sport. En dus ook op MVV ’27. De kantine en de twee bars buiten blijven de komende drie weken voorlopig gesloten. Ook is er in die periode geen publiek welkom langs de lijn. Het wordt: aankomst, wedstrijdje spelen, vertrek. Hoe we hier bij MVV ’27 praktisch precies invulling aan geven zal de komende dagen duidelijk worden.

De ontwikkeling van de corona-cijfers laat zien dat deze maatregelen nodig zijn. We moeten nu onze verantwoordelijkheden nemen en de maatregelen naleven, zodat we zo snel als mogelijk weer controle hebben op het virus. We kunnen gelukkig ons geliefde spelletje nog blijven beoefenen, maar voor de leden en de vereniging zou het natuurlijk top zijn als we de kantine over drie weken weer kunnen openen. Dat betekent ook dat de situatie weer onder controle zal zijn en de volksgezondheid verbetert. Blijf gezond! Alleen samen krijgen we corona onder controle.