MVV’27 J011-2 speelt weer gelijk thuis tegen Monster

26 september en de herfst heeft zijn intrede gedaan. Dat was ook duidelijk te merken in het eerste kwartier. Het regende wel maar geen doelpunten. Het MVV-team is weer compleet. Metin is hersteld van zijn blessure en staat weer in het doel. David valt in om met 2 wissels te kunnen spelen.

In het eerste kwartier gingen de aanvallen over en weer, maar MVV creëert in het begin toch iets meer kansen. Max komt mooi voor het doel en schiet maar de keeper heeft de bal te pakken. Even later geeft Koen een scherpe voorzet voorlangs, maar onze aanvallers krijgen hun voet niet tegen de bal. Ook Monster probeert te scoren na de omschakeling, maar de bal wordt in het zijnet geschoten. Monster wordt iets sterker aan het einde van het eerste kwartier, maar komt niet tot scoren. Ook Sebas komt tot een aanval richting het Monsterse goal helaas is weer die keeper daar.

Na de rust komt Monster sterk naar voren. Gelukkig kan Isabeau de aanval van een doorgebroken speler prima afstoppen. Kort daarna komt Monster weer maar de bal belandt weer in het zijnet. Metin trapt de bal goed uit en via Koen en Michiel komt de bal vanuit het middenveld naar voren en kan Erik de score openen met een mooi doelpunt. 1-0. Eindelijk een goal! MVV houdt goed druk en krijgt een eerste corner welke uitloopt in een counter van Monster. David sprint achter de aanvaller aan en pakt de bal netjes af en speelt deze af naar Metin. Heel goed samengewerkt. Monster speelt aan het einde van het tweede kwartier meer op de MVV-helft. Er volgt een corner die goed wordt verdedigd door Bo en de bal rolt over de zijlijn. De uittrap komt uiteindelijk in de handen van Metin en fluit de scheidrechter de rust in.

Jay geeft in de rust duidelijke instructies aan zijn team. De aanvallen gaan weer over en weer in het derde kwartier. Er worden aardig wat meters gemaakt en hard gewerkt. Isabeau pakt regelmatig de bal af van Monster en wordt weer een aanval van MVV opgezet. Door een wissel komt Isabeau voorin te staan en staat goed opgesteld als David zijn linkse weer uithaalt. De keeper kan de bal wel tegenhouden maar Isabeau knalt de afvallende bal keihard in het net. 2-0!! Niet veel later is MVV weer dicht in de buurt van een goal maar de cornerbal valt in de handen van de keeper. Jammer. Even later krijgt Monster een vrije trap op een gunstige plek voor hen. Metin krijgt de natte bal niet goed vast en deze rolt in de voeten van een Monsterse speler die makkelijk kan scoren. 2-1. Voor het einde van het derde kwartier krijgt MVV nog 3 corners van Monster te verwerken en gelukkig komt daar geen doelpunt uit.

Het vierde kwartier begint en blijft tot het einde wat rommelig. MVV speelt niet goed op eigen positie waardoor er gaten ontstaan en er af en toe moet worden ingegrepen met een sliding. Dat gaat meestal goed. Sebas wordt weer goed aangespeeld vanuit de zijkant door Max en weer is de keeper daar. Monster komt met een aanval en Erik kan de bal goed afpakken en probeert deze af te spelen naar Michiel maar de bal rolt in de voeten van Monster. Gelukkig dat de bal naast werd geschoten. MVV heeft het nog steeds moeilijk doordat de posities niet goed worden gehouden. Jay moet hard werken langs de lijn om de organisatie in het spel te houden. Dat resulteert weer in aanvallend spel van MVV. Isabeau trapt een lange bal naar Sebas maar de val valt net iets te ver voor zijn voeten en weer is de keeper daar. MVV moet weer ingrijpen tijdens een aanval van Monster. Deze ingreep wordt een vrij trap voor Monster. Vanaf 15 meter gaat de bal recht door en hoog. Metin kan er net niet bij en MVV wordt eigenlijk verast met nog een tegendoelpunt. 2-2. Met deze eindstand schudden de spelers elkaar de hand en worden de penalty’s genomen.