MVV’27 VR1 – Bvcb Vr1                                             Eindstand 7-0

De uitslag zegt genoeg!!!!!!!!!!!!

Bij een 7-0 eindstand zeg je al snel dat het een makkie was. Het zegt niets over het spel en dat moet dit keer wel gezegd worden meiden. Het was heerlijk om te zien en dan zeg ik het nog behouden.

Vooraf even de bespreking in de bestuurskamer en dit keer heel simpel gehouden omdat we niets wisten van de tegenstander Bvcb. We zitten natuurlijk in een andere poule en het is dan ook leuk om eens tegen andere teams te spelen als 18 jaar steeds tegen dezelfde. Het concept was voor jullie duidelijk en zoals de spreuk aan de muur hing, wat doe jezelf de rest van de wedstrijd als je bijvoorbeeld 3 minuten zelf balcontact hebt.

Onze scheids floot het begin van de wedstrijd, voor hem ook een primeur, de eerste keer Vrouwen 1 fluiten. We begonnen heel paniekerig omdat we meegingen in hun spel, alles hoog en zonder controle. Kom op dames, pak het op en voer het uit. Het spel werd overgenomen en we gingen tikken, stond ik hier naar een trainingsavond te kijken waarbij ipv de Theoos gewoon tegenstanders stonden. We gingen voetballen en het was heerlijk om te zien. Openen van links naar rechts via de mid-mid, de half inspelen en het juiste moment de rechtsbuiten vertrekken en dan de voorzet, pats-boem, bingo. Het was een genot om naar te kijken en jullie vonden elkaar blindelings. De volgorde van doelpunten weet ik niet meer, maar een corner van rechts, heerlijk op hoogte, stuit de 16 uit en daar staat er weer 1 van ons die een heerlijke krul doet en weer schitterend in de verre bovenhoek. We blijven gelukkig elkaar vinden en het loopt luitjes, het loopt. We bouwen op en na een schitterende aanval over links, komt de linksbuiten naar binnen in de 16, de rechtsbuiten neemt aan, draait open, legt de bal klaar op de stip en de ingelopen linksbuiten zorgt voor de bevrijding. Wat een zaterdag is dit geworden zeg, heerlijk. We gaan maar eens wisselen, kijken wat er dan gebeurd. We moeten toch weer even aan elkaar wennen en dat is een logisch gevolg van elke wissel. Het gaat erom, hoe los je het op binnen de lijnen, want de coach voelt of ziet dat niet en daar moeten jullie het heft in handen nemen. Jullie merken in het veld de drukte komen op het middenveld en jullie merken dat iedereen ineens wil scoren en dan moeten jullie coachen dat we de ruimte moeten zoeken en dat we op onze posities moeten blijven staan, want daar ligt dan ook de ruimte. Vervolgens toch nog een leuke aanval waarbij we vanuit de spits positie een heerlijk 4-0 op het scorebord zetten, rust.

Toch een kleine peptalk en jullie geven zelf het eerder genoemde aan, dus los het op. Twee meiden moeten helaas weg en we gaan de 2e helft zien hoe we dat weer gaan oplossen. We blijven gelukkig combineren en dat leid tot heel veel buitenspelmomenten, waarbij we dus sneller zijn als dat we moeten zijn. Het waren soms centimeters, maar wel waar en soms was het niet degene die er stond, maar ach, het is zoals het is. Belangrijker is om te onthouden dat als onze spits met de bal naar de goal gaat dat je dan als links-/rechtsbuiten altijd sneller bent, dus vaart moet verminderen, want dan kan ze hem geven als de keepster uitkomt. Dit scheelt echt al 2 doelpunten bijvoorbeeld. Verder bleven we lekker de ruimtes zoeken gingen we ook voor het positiespel waarbij de bal er af en toe weer eens uitgehaald werd om rustig weer op te bouwen. Hier komen ook weer via 2 leuke aanvallen 2 doelpunten uit. We moeten de nul houden in deze pot en gelukkig staat de verdediging als een huis en komen ze niet echt gevaarlijk voor de goal. Dan nog een heerlijke snelle uitval en de eindstand is een feit. Voldane gezichten, rode hoofden en gewoon een goede uitslag op weg naar de volgende wedstrijd. We moeten tegen Berkel, laat die nu net tegen Dsvp spelen op deze zaterdagmiddag en dat is maar 25 minuten rijden en tegen deze 2 moeten we de komende 2 weken. Nou, mijn zaterdagmiddag is gevuld, Pieter.

Na de wedstrijd het cadeau nog even aangeboden aan onze Joëlle die de week ervoor getrouwd was.

Moraal van deze week: Er wordt vaak gezegd, conditie is het antwoord op een uitslag. Ik ben van het simpele, als je verliest ligt het vaak aan de conditie, want je gaat nu eenmaal minder inzet tonen als het niet meer lukt. Als je wint heb je altijd conditie zat en zou je na 90 minuten nog wel een helffie willen. Conditie zit tussen je oren.

Fijn weekend, tot maandag, dan gaan we die leuke en goede training van afgelopen donderdag doen.

Josephine