Na 3 stormachtige weken zonder voetbal voor het 3e mocht het op 7 Maart weer aantreden om de kampioenskoers voort te zetten. MVV mocht thuis aftrappen tegen de hekkensluiter Maasdijk 2, waar in de heenwedstrijd nog met 1-0 werd verloren. Er was dus nog het één en ander recht te zetten.

In deze 3 weken werd er wat meer ontspannen getraind met af en toe een activiteit tussendoor, op de laatste week na , toen stond de druk er weer vol op. Volgende week is het 3e namelijk weer vrij, maar staat wel de wedstrijd tussen de nummer 2 en 4 van de competitie op het programma. 3 punten zouden dus voor veel plezier zorgen bij de Maaslanders.

MVV begon sterk aan de wedstrijd, met als meegekregen opdracht de opponent vroegtijdig vast te zetten zodat de lange bal van achteruit niet gegeven kon worden. Dit pakte goed uit en resulteerde in veel balbezit voor de mannen van trainers Hakan, Jacco en Jeroen. Na 17 minuten kwam dan ook de verdiende voorsprong nadat een diepgaande Bouke de bal keurig breed legde op de meegelopen Sjors, van wiens voet de bal beheerst in de korte hoek belandde: 1-0. Het 3e wilde hierna door blijven drukken om zo meer kansen te creëren en al vroeg de wedstrijd te beslissen. Helaas verliep dit niet geheel volgens plan en trok Maasdijk de thuisploeg mee in hun harde, en tevens ook slechte spel. Een lichtpuntje in de eerste helft was het seniorendebuut van Loyd, die zijn vroege invalbeurt bijna bekroonde met doelpunt, door een voorzet die onbedoeld het aluminium raakte. MVV was verder onrustig en ging teveel met de bal lopen waardoor de kansen aan beide kanten uit bleven.

De rust was dan ook belangrijk om letterlijk even de rust in het spel terug te vinden om zo nog 45 minuten de voorsprong vast te houden en proberen te vergroten. Echter, MVV kwam niet vlammend uit de kleedkamer en ging eigenlijk weer verder waarmee het de eerste helft gestopt was. Mede door het hogere druk zetten van Maasdijk was het spel van de thuisploeg niet om over naar huis te schrijven. De laatste 20 minuten kreeg het 3e conditioneel de overmacht en werd het doel van de bezoekers meer onder vuur genomen. Ondanks de geblesseerde keeper van de Dijkers, die nog uitstekend met 1 (fitte) arm stond te keepen, kon MVV de wedstrijd niet op slot gooien. Uiteindelijk kwamen er ook wat frustraties kijken bij de tegenpartij en leek de wedstrijd onplezierig te gaan eindigen. Maar gelukkig liep het met een sisser af. Kort hierna vond de arbiter het mooi geweest en bleven de punten eens te meer in Maasland!

Door deze overwinning staat het derde met nog 3 punten voorsprong op de bovenste plaatst. Het kan nu met een gerust hart de uitslag afwachten bij vv Zwaluwen 3 – DSVP 3 en zich verder voorbereiden op de eerst volgende competitie wedstrijd op 28 Maart bij Victoria’04 om 11:00.

Opstelling: Mark van Barneveldt, Niels Planken (Joost Paping), Joeri van Dongen, Bram Scheffers, Michael van Vliet (Jeroen Arkesteijn), Julian Tinbergen, Joris Sonneveld, Sjors Vreugdenhil, Roan Dechering (Quint van Stuivenberg), Bouke Schippers (Loyd Rhijnsburger), Kees Louter (Jan-Willem Louter).