Als MVV 27 ooit de kans had om in de dubbele cijfers te eindigen, dan was dat in het duel in en tegen Loosduinen. Het regende kansen en de Maaslanders konden het zich veroorloven om er slordig mee om te gaan. De tegenstand van het in degradatiegevaar verkerende Loosduinen was eenvoudigweg te gering en de overwinning van de bezoekers kwam dan ook geen moment in gevaar. Dennis Louter voerde zijn totaal met drie treffers op naar negen stuks.

De grootste tegenstand kwam eigenlijk van de forse wind die dwars op het veld stond. Er werd nogal wat concentratie van de spelers gevraagd om de bal op een goede manier onder controle te krijgen en te houden.

Ook vandaag was het bijna traditioneel dat de tegenstander de eerste kans kreeg. Al in de derde minuut mocht Bart Ruwaard aan de linkerzijde uithalen, maar de na zijn schorsing van één wedstrijd teruggekeerde Jari Boon redde met de voet. Daar moest de thuisclub het voorlopig mee doen, want MVV 27 nam al snel de regie over.

Na wat aanvallen zonder een zuivere eindpass was het in de 9e minuut al raak. Een hoekschop van Lourens van Rooijen werd door Erik van Geest, staande op het randje van de zestien, richting het doel geschoten waar Haysam Abedelaziz van dichtbij de bal in het dak van het doel liet ploffen (0-1).

Een minuut later had de stand verder opgevoerd kunnen worden. Lourens van Lourens gaf voor en Finn Verpaalen passeerde doelman Dylan Voeten. Scheidsrechter Michael Lindhout nam echter het buitenspelsignaal van de Loosduinse grensrechter over en annuleerde de treffer.
Het verstoorde de ambities van MVV 27 niet, want even later kopte Haysam Abedelaziz net naast en liet Dennis Louter de bal richting de verre kruising vliegen.

Ondanks de sterke fase van MVV 27 liet men achterin soms toch wat steken vallen. Zo mocht Kevin Baptiste ongehinderd hard uithalen, Jari Boon redde met moeite en Damian van der Kroft vuurde van dichtbij de rebound hoog over. Tot woede van de technisch leiding van MVV 27 kwamen de gastheren toch op gelijke hoogte. Onvoldoende ingrijpen zorgde ervoor dat Tyrone Plas fraai met buitenkant rechts kon uithalen (1-1).

MVV 27 was toch al weer snel bij de les en liet zien dat men de bovenliggende partij was. Finn Verpaalen zag zijn poging net naast gaan en Dennis Louter stuitte op de Loosduinse keeper. Die laatste zorgde er wel weer voor dat MVV 27 voor ’n tweede maal op voorsprong kwam. Een lepe pass van Eric van Geest in de 37e minuut op de nog op eigen helft staande Dennis Louter zorgde dat hij nog een eind te gaan had voordat hij de bal subtiel langs Dylan Voeten kon schieten (1-2).

Eric van Geest mocht zes minuten later zelf een doelpunt achter zijn naam zetten. Een weinig overzichtelijke situatie in het strafschopgebied van Loosduinen deed de bal bij hem belanden en tergend langzaam rolde deze over de doellijn. Loosduinen was het daar niet mee eens, maar de arbiter stond er met zijn neus bovenop en kende dan ook geen twijfel (1-3).

De hervatting was net twee minuten achter de rug of de Maaslandse aanhang kon al weer juichen. Haysam Abedelaziz stuurde Dennis Louter ook maar weer eens op pad en dat betekende de 1-4.
Lars Kloet ontving even later een gele kaart en werd vervolgens om tactische redenen gewisseld voor Sem Maaswinkel. In het komende duel tegen Naaldwijk wil men de ervaren verdediger er toch ook graag bij hebben.

Het kansenfestival van MVV 27 ging gewoon verder. Finn Verpaalen zag zijn vrije trap gekeerd worden door de Loosduinse keeper die ook nog eens knap redde op een poging van Dennis Louter. Zelfs laatste man Yennick Berrevoets liet zich in het vijandelijke strafschopgebied zien, maar zag geen kans om zuiver uit te halen. Loosduinen bofte dus dat de Maaslanders zo slordig omgingen met de kansen, maar vandaag kon MVV 27 het zich veroorloven.

Met nog tien minuten op de klok stuurde invaller Michael Berrevoets Dennis Louter op avontuur en die had geen moeite zijn derde van de dag aan te tekenen (1-5).
Het slotakkoord was voor Loosduinen dat Kevin Baptiste vanaf het randje zestien doeltreffend zag uithalen (2-5).

Door het puntenverlies van zowel SC Monster als Verburch staan de Maaslanders inmiddels op de vierde plek. Wie weet wat er nog meer in het vat zit?

Opstelling: Jari Boon, Lars Kloet (Sem Maaswinkel), Mike van Uffelen, Yennick Berrevoets, Jaco Buijnink, Erik van Geest, Leon van Kersbergen, Finn Verpaalen, Lourens van Rooijen, Haysam Abedelaziz (Rick Zwaard) en Lourens van Rooijen (Michael Berrevoets).