Het gras is nog wit, de mist hangt over de velden en de zon hangt nog onder de horizon als onze mannen in Vlaardingen aftrappen tegen Victoria. Voor kou hoeven de talenten niet bang te zijn; de wedstrijd ontpopt zich vanaf minuut één tot een verhitte strijd.

In het eerste kwart vliegen beide teams er meteen bovenop. We merken dat we weinig tijd krijgen om de bal aan te nemen of dribbels te maken. Door onze felle mannen krijgen ook de tegenstanders weinig kans om te voetballen. Er zijn veel duels op het middenveld en grote kansen zijn de eerste minuten zeldzaam. Des te lekkerder is het dat Levi twee keer kort achter elkaar laat zien knap met zijn linkerbeen te kunnen scoren. We gaan de eerste time-out in met een 0-2 voorsprong.

In kwart tweee lopen we uit naar 0-3, doordat Julian van heel ver de bal hard in de hoek ramt. Op het middenveld en in onze verdediging zorgen Dean, Joris, Jort en Tygo dat Victoria vrijwel niet tot kansen komt. Toch kunnen zij en keeper Mick niet voorkomen dat we nog voor de rust toch een tegentreffer moeten incasseren: 1-3.

Na rust komen onze mannen stevig onder druk te staan. De druk wordt zelfs zo groot dat Victoria twee goals binnen schiet en terugkomt tot 3-3. Waar kansen in de beginfase zeldzaam waren, rijgen beide teams in deze fase de ene na de andere grote kans aaneen. Mick, inmiddels weer getransformeerd tot spits, is een aantal keren dicht bij een nieuwe voorsprong, maar de keeper en paal staan een goal in de weg. Julian brengt MVV uiteindelijk wel de 3-4, zijn handige punter is de goede keeper van Victoria te machtig.

In het laatste kwart blijft de strijd spannend, zo spannend dat de papa’s, mama’s en opa’s langs de lijn hun koude tenen soms zelfs even vergeten. Doordat onze mannen er bovenop blijven zitten bij Victoria, komen de Vlaardingers niet meer tot scoren. MVV lukt dit nog wel een keer. Onze spitsen Levi en Mick stellen zich ondanks de kleine voorsprong zeer aanvallend op. Uit een counter wordt de drang naar doelpunten beloond: Mick mag samen met zijn maatje alleen op de goal af en besluit zelf de beslissing binnen te rammen: 3-5! Mede door een heerlijke redding van keeper Julian is dit de eindstand. Wéér een zege! De mannen van Stan en Raymond blijven hiermee in deze tweede competitie op een knappe 100% score.