Het werd vanuit Maaslands oogpunt geen prettige middag. Hoewel men zeker gelijkwaardig was aan KMD stond men achteraf toch met lege handen. De nederlaag was te wijten aan slordigheid en pech. Defensieve slordigheden, een kopbal  op de lat en het missen van een penalty. Het zorgde ervoor dat de prestatie van vorig seizoen, een 1-3 zege in Wateringen, ver uit zicht bleef.

Het duel startte met een korte periode van aftasten, waarbij nauwelijks iets gecreëerd werd. De ploegen, koplopers in respectievelijk het linker en het rechter rijtje hielden elkaar in evenwicht en dat was zeker geen verrassing. MVV 27 speelt sowieso tegen de hoger geklasseerde teams de betere wedstrijden.

Er bleek dan ook niets aan de hand tot de 11e minuut. De normaliter zo gedegen spelende en in vorm verkerende laatste man Fred van Maaswaal verspeelde recht voor het eigen doel de bal aan Dylan Groen die vervolgens met een beheerst geplaatst schot doelman Jari Boon kansloos liet (1-0).

Deze tussenstand bleek voor beide teams een reden om het tempo verder op te voeren. De aanval werd driftig gezocht, waarbij gesteld kon worden dat de dreiging van KMD wel wat groter was dan die van MVV 27. Bij de Maaslanders was de wil er zeker wel, maar vlot lopende aanvallen waren op de vingers van één hand te tellen. Het alternatief werd dan het proberen vanuit de tweede lijn een schotpoging te wagen. Zo zag Dennis Louter zijn afstandsschoten of gekraakt worden tot hoekschop of gered door de Wateringse goalie Odens van der Zwan.
De balende Fred van Maaswaal verslikte zich nogmaals tijdens een duel en dat was voor de technische leiding een reden hem na ruim ’n half uur in te ruilen voor de zijn comeback makende Yennick Berrevoets.

Na de onderbreking kwam MVV 27 uitstekend uit de kleedkamer. Dennis Louter gaf voor en Haysam Abedelaziz kopte over de graaiende handen van de doelman die vervolgens gered werd door de lat. Dat was pech hebben, maar de Maaslanders hadden nog volop tijd om het tij te doen keren. Men zocht met veel enthousiasme de aanval, maar moest alert blijven bij de uitvallen van de thuisploeg. Zo mocht Dylan Groen bij een doorgekopte bal doorlopen, maar vond het zijnet als eindstation. 

In de 64e minuut werd een schot van Erik van Geest in de zestien door een verdediger met de hand beroerd en mocht hij zelf aanleggen voor de kalktrap. Zijn te onzuiver ingeschoten bal kon door Odens van der Zwan gekeerd worden. En als dit ook niet lukt, dan wordt het wel heel erg lastig. Het leek dan ook de genadeklap te worden voor MVV 27.
Vier minuten later zette KMD de eindscore op het bord. Vanaf rechts kon Dylan Groen een voorzet afleveren en de vrijstaande Randy van Santen eenvoudig binnen koppen (2-0).

Het sierde MVV 27 dat het toch door bleef strijden en nog wat mogelijkheden kreeg. Zo vond Dennis Louter de KMD-doelman nog weer eens op zijn weg en schoot Lourens van Rooijen hard voorlangs. 

Geel aan Maaslandse kant was er voor Haysam Abedelaziz.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Fred van Maaswaal (Yennick Berrevoets), Mike van Uffelen, Jaco Buijnink, Sem Maaswinkel (Jordi Lems), Leon van Kersbergen, Erik van Geest (Rick Zwaard), Lourens van Rooijen, Haysam Aedelaziz en Dennis Louter.