We kunnen achteraf zeggen dat dit voor ons een wedstrijd was van de gemiste kansen, we kregen en creëerde er volop maar buiten de 2 die we maakten gingen ze er niet in en dat was zonde want er werd over het algemeen goed gevoetbald en buiten de 2 afstand schoten die wel doel troffen kreeg Vitesse nauwelijks kansen en werden ze constant in de verdediging gedwongen.

Zoals gezegd werd er goed gevoetbald en dat resulteerde al in minuut drie in een levens grote kans na een voorzet van Luuk H was het Brady die voor ons jammer genoeg de lat raakte, ook daarna zetten we Vitesse vast op eigen helft met goed druk op de tegenstander en de bal, het enige waar we voor moesten uit kijken was de lange bal van onze tegenstander gezien de snelle spitsen, in minuut 31 kregen we een vrije trap die Finn nam en iedereen dacht dat is een prooi voor de keeper maar hij blunderde en Max stond zoals een spits betaamt op de goed plek en zo was het verdiend 0 – 1, maar we konden maar 3 minuten genieten van onze voorsprong want na slecht uit verdedigen kwam de bal voor de voeten van de nummer 10 die snoeihard binnen schoot, het zicht voor Bart was verhinderd en zo zag die de harde bal net te laat dus 1 – 1 wat gezien het spel beeld niet echt verdiend was, 2 minuten voor de rust kregen we weer een vrije trap en wederom was Finn de nemer maar nu krulde hij de bal over de muur schitterend in de linker bovenhoek dus 1 – 2 en zo gingen we rusten.

De tweede helft begon Vitesse erg goed althans een minuut of 5 en in die tijd kreeg de eerder genoemde nummer 10 op zeker 35 meter de bal en zijn harde uithaal was onhoudbaar voor Bart, de grensrechter van Vitesse terecht heel blij oreerde tegen me dat die dat nooit eerder had gedaan en ondanks dat ik niet zo blij was kon ik wel genieten van de zeer trotse moeder en opa van de nummer 10, ja zo ben ik dan ook wel weer, na de 2 – 2 pakte wij de wedstrijd weer op en kregen we via Max en Arien kansen op wederom een voorsprong en dat zag er ook uit toen Brady zijn man uitspeelde en zo alleen voor de keeper zou komen maar daar dacht een verdediger anders over want met een doodschop haalde die de kans weg maar schopte die ook Brady uit de wedstrijd, het resulteerde in een zeer terechte rode kaart voor de speler en zo moesten we in het verloop van de wedstrijd en dat was een dik half uur proberen door een verdedigende muur heen te komen want nu met 10 man was het met alle macht alleen maar tegen houden wat Vitesse deed, met een van de spaarzame aanvallen van V was de nummer 4 van plan om even mee te gaan maar kreeg die van de trainer te horen dat als de bliksem terug moest naar de laatste linie.

Vanaf minuut 70 regen zich de kansjes en kansen zich aaneen maar we kregen de bal er niet in, het was vooral jammer dat Arien een 200 % kans te snel en hoog over schoot terwijl die alle tijd had om het rustiger aan te doen, al met al kunnen we stellen dat we 2 punten hebben laten liggen maar het positieve is wel dat het voetballend beter ging als in de vorige wedstrijden.

Opstelling: Bart den Broeder, Thijs de Vast (Jan de Baat) Ronald Arkesteijn, Jens de Graaf, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Bret Rijnsburger, Finn Verpalen, Arien Oprel, Max de Vetten, Brady v Stralendorf (Michael Berrevoets).