In een meer dan vermakelijk duel met veel sportieve strijd konden de toeschouwers van de thuisclub misschien na enkele uren wel leven met een deling van de punten. Voor de rust was er een licht overwicht aan Maaslandse kant, maar in de tweede helft was er van krachtsverschil geen sprake meer. Dat  MVV 27 in de slotfase de winst toch zag weg glippen deed toch pijn en moest wel even verwerkt worden.
Voorafgaande aan het duel was er een zeer indrukwekkende ceremonie, afgesloten met ‘n minuut stilte voor de veel te jong overleden Rico Jansen (23) van het 7e elftal.

De beginfase van de wedstrijd toonde voor de Maaslanders een manier om voor Rico alles te geven en aan hem een overwinning op te dragen. MVV 27 gaf direct vol gas en pakte daarmee het initiatief. Haysam Aradelaziz stuurde Lourens van Rooijen weg, maar zijn schot vloog rakelings over de lat.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/49038694188/in/album-72157711709925562/

Veel leverde het overwicht echter niet op ondanks de uitstekende bedoelingen. Dennis Louter had al de nodige voorzetten afgeleverd en besloot in de 20e minuut zelf maar eens van grote afstand uit te halen. Buiten bereik van keeper Boy Zuijderwijk verhinderde de lat een Maaslandse treffer.

MVV 27 kon zich vervolgens blijven verbijten over het uitblijven van geluk bij de afwerking, Dennis Louter die op de keeper strandde, zijn vrije trap die langs de kruising scheerde en de poging van Haysam Aradelaziz die via de keeper over het doel verdween. Men kon hier zeker van balen, maar de bezoekers hadden ook twee grote mogelijkheden die zomaar een treffer hadden kunnen opleveren. Zo zag Daan Bekkers zijn schot net buiten de verre paal over de doellijn verdwijnen en Dave Zwinkels trof de Maaslandse paal.

Toch kwam MVV 27 pal voor rust op voorsprong. Een schot van Harm Voogt werd nog met de knieën gered door de Verburch-doelman, maar de rebound was succesvol voor Haysam Aradelaziz (1-0). Als je dat alles optelde was een voorsprong voor MVV 27 bij de onderbreking dan ook wel verdiend.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/49038728548/in/album-72157711709925562/

De gastheren bleken niet helemaal scherp terug te komen op het veld en Verburch kon al snel bijna profiteren. Een lange pass over de defensie gaf Wesley Vollebregt de kans om te lobben, maar Jari Boon onderschepte die poging. De ploeg uit Poeldijk gaf daarmee een duidelijk signaal af en de gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Een vrije trap van Sander Rens werd door Dave Zwinkels ongehinderd binnen gekopt in de 53e minuut (1-1). De defensie van MVV 27 kreeg steeds meer moeite met de lengte voorin bij Verburch.

Acht minuten later keek MVV 27 zelfs tegen een achterstand aan. Lars Kloet haalde net binnen de zestien Wesley Vollebregt onderuit en Dave Zwinkels vonniste vanaf de stip (1-2). Gelukkig herstelde de thuisploeg de verhoudingen en zocht via snelle aanvallen over de vleugels weer het doel van Verburch. Erik van Geest profiteerde in de 66e minuut van een afgemeten voorzet van Haysam Aradelaziz (2-2).

Het duel had werkelijk alles wat een potje nodig heeft; twee voetballende ploegen, een tomeloze inzet van de spelers, scheidsrechter Anne Greveling die de wedstrijd uitstekend aanvoelde en een score die alle kanten op kon.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/49039461887/in/album-72157711709925562/

Door een mislukte ingreep in de Poeldijkse defensie kon Dennis Louter opstormen, omspeelde de doelman en drukte met links af (3-2) in de 77e minuut. Met nog wat verse krachten probeerden de technische leiding van MVV 27 de boel op slot te gooien en dat leek lange tijd te lukken. Echter in de 88e minuut en na weer zo’n lange bal naar voren kopte Dave Zwinkels de bal terug op Luc van der Knaap die met een ouderwetse dropkick hard doel trof (3-3).

Balen voor MVV 27, maar de uiteindelijke deling was terecht. Als toeschouwer zou je iedere week wel zo’n partij voorgeschoteld willen krijgen, dus grote dank aan de acteurs op het veld. Peter Broekman had voorafgaande aan het duel echter aangegeven dat met 1-0 winnen in een lelijke pot toch ook wel heel goed zou smaken!

Opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Lars Kloet, Fred van Maaswaal, Jaco Buijnink, Sem Maaswinkel (Jordi Lems), Erik van Geest (Rick Zwaard), Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen, Haysam Aradelaziz (Rodney Remmerswaal) en Dennis Louter.