MVV VR1 – Den Hoorn VR2                         Eindstand 4-2

Waar ligt het verschil tussen een 1e en 2e helft!!!

Na een weekend van algehele afgelasting gelukkig weer de wei in om de koe bij Den Hoorns te vatten. We hebben met de trainingsavonden steeds het geluk gehad dat we het veld op konden ondanks de sneeuw en vorst, dus we konden gewoon lekker ons spelletje spelen. We wisten hun spel nog van de uitwedstrijd bij hun. Doorschuivende dames met gewoon goed voetbal van dit zeer jonge team met wat senior meiden ertussen. Een team wat uitdeelt en incasseert en verder niet moeilijk doet. Dit zijn tegenstanders die ons wel liggen.

Een zeer rommelige 1e helft met geen rust aan de bal en alles wat we op de trainingen doen kwam niet op het veld uit de verf. Ik zag mijn meiden niet. Paniekvoetbal met totaal niet het spel waar we zo op trainen. Alle ballen blind naar voren zonder een doel waar die heen moet. Dan toch wel een leuke aanval over de linker kant en via wat benen kwam die bij onze Roos en de 1-0 is wel een feit. Hierna ook nog 2 mooie aanvallen over rechts, maar het vizier stond niet op scherp. Het sterkere Den Hoorn blijft gewoon schuiven en past zich niet aan ons aan en blijft druk zetten en doorschuiven waarbij wij de afspraken niet echt uitvoeren. Dat hierna de 1-1 valt is jammer maar wel terecht vanuit een neutrale blik op deze wedstrijd. Ik loop dan ook snel met het rustsignaal naar binnen om mijn verhaal in de rust over te brengen op jullie met de wetenschap wat er gevraagd gaat worden vanuit jullie perspectief.

Vanaf de zijkant ziet het er altijd anders uit en met zulke wedstrijden moet je echt in je eigen kunnen geloven. Achteraf is het makkelijk praten en een winnende coach heeft altijd gelijk, maar ik heb gewoon het geloof in jullie als ik de trainingsavonden bekijk, jullie kunnen gewoon voetballen en ik zal me toch niet door toeschouwers laten zeggen dat het er niet uit ziet. Hop de tweede helft in meiden, ballen laag, lopen zonder bal en weet wat je medespeelster doet, druk met elkaar zetten en er bovenop. Als jij vindt dat iemand in moet zakken dan roep je er eentje terug zonder alstublieft en schakel je daarna om, met zijn allen. Echt waar wat een verschil die 2e helft. Uitverdedigen in de linksachterhoek via driehoekjes en niet blind uitverdedigen naar voren. Opbouwen via middenveld, uitdraaien naar de rechtshalf via de rechtsbuiten overstappen de hoek in, voorzet en scoren 2-1. Hoe heerlijk kan voetbal zijn. Keashia krijgt loon naar werken en dat moet je goed doen, heerlijk. Hierna wordt het Gaby van der Lee tijd. Een bal die normaal niet meer te halen is, maar een coach die roept, haal je makkelijk en inderdaad net voor het lijntje heb je hem, voorzetje en door de krul en het effect wat de bal kreeg rolt de bal via de keepster er in en de 3-1 is een feit. Wel een vreselijk goede keepster ook, want ze heeft er wat uit gehouden. Uiteraard voetbalt Den Hoorn ook nog steeds hun spelletje alleen hebben we er beter de grip op. Toch een lekkere vrije trap van hun en onze Lani heeft hem en door de slijtage van der handschoenen floept ie toch door (je keepershandschoenbon ligt klaar J) en 3-2 niets aan de hand, maar wat had je de pest erin. Gaby is er nog steeds niet klaar mee en gaat elke aanval mee en voelt gewoon dat er meer in zit en na een heerlijke aanval waarbij ze weet dat de bal komt en gewoon weet dat ze het heeft knalt ze hem weer heerlijk achter in de touwen, 4-2 en dat is meteen de eindstand. Verdiend op basis van de 2e helft meiden.

Moraal van deze wedstrijd: Voetballen moet je doen vanuit je eigen kunnen en jullie kunnen echt wel voetballen.

Belangrijke aansluiting gehouden bovenin met weer rare uitslagen in onze poule. Den Hoorn als team best een compleet team die nog vele punten gaan pakken, want zij voetballen ook vanuit hun eigen kracht. Misschien dat ze ons nog gaan helpen. Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Excelsior M. Hier zullen we als team er ook weer voor de volle 200% moeten staan. Lekker trainen van de week en gaan voor die uitdaging.

Wat zou het overigens toch lekker zijn als we een sponsor kunnen vinden voor 2 dug-outs op het mooie nieuwe kunstgrasveld, dat is het enige dat we nog missen. Meld je dus aan bij onderstaande schrijfster als je interesse hebt. Jouw dug-out bij MVV op het veld.

Fijn weekend.

Josephine. ff