Peter Broekman werd zaterdag vanuit het trainingskamp van onze selectie in Wörgl gebeld door het radioprogramma WOS Sport. In dat gesprek kwam vooral de eerste seizoenshelft van het eerste ter sprake. “Eerlijk gehad had ik verwacht dat we iets hoger zouden staan dan de achtste plaats”, geeft Broekman toe.

Het eerste heeft in de Derde Klasse B weliswaar één wedstrijd minder gespeeld, maar de resultaten zijn wisselvallig. Volgens Broekman zijn diverse blessures en weggegeven de oorzaken van het minder aantal punten van het eerste van MVV ’27.

“Het is weer een interessant competitie: iedereen wint van elkaar”, ziet Broekman. “We zijn nog wel kansrijk, maar we kunnen ons niet veel meer permitteren.”

Trainingskamp
In tegenstelling tot de meeste selecties, zoekt de selectie van MVV ’27 tijdens de winterstop in plaats van de zon de sneeuw op. Het vervoer ging niet per vliegtuig, maar per bus.

“We hebben een speciale buschauffeur: hij is vrij lang en alles wat hij ziet, kopt ‘ie erin”, knipoogt Broekman. Terwijl hij tijdens het interview een wandeling met de staf maakt, staat de selectie alweer op de ski’s. “Wij kiezen voor een ‘hoogtestage’. Teambuilding is het doel op zich. We hebben vreselijk veel lol. Dat gaat de goede kant op.”

Luister hieronder naar het volledige interview van WOS Sport met Peter Broekman.