De eerste zaterdag in november, koud en erg vroeg. Deze omstandigheden heb geen invloed op het enthousiasme van de jongens van JO8-1. Waar de ouders nog wakker staan te worden onder het genot van een bak koffie, spat de energie van de mannen af. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen de JO8-1 van Kethel Spaland op de planning. In colonne vertrekken we richting Schiedam.

Op het mooie complex van Kethel Spaland start MVV met Jip op het doel. Met een sterke opstelling gaan we uit de startblokken. Helaas maakt de enige dame in het veld in de 2de minuut een mooi doelpunt, onhoudbaar voor doelman Jip die verder een scherpe indruk maakt. We zijn gewaarschuwd, en trekken ten strijde. Tijn heeft een aantal mooie acties langs de lijn. Ondanks goed verdedigingswerk van Daan van Uffelen, is het in de 10de minuut weer raak, 2-0. Hierna richt MVV zich meer richting het doel van de tegenstander. Na weer eens een mooie actie in de kleine ruimte van Merlijn, gaat het schot van Amoz net naast. Luuk zet zijn lichaam nuttig in, en geeft zijn tegenstander met een paar mooie schouderduwen amper ruimte. Terwijl MVV zich na de eerste wissel nog aan het hergroeperen is, wordt het vlak voor de rust 3-0.

Tijdens de rust wordt door trainers Arie Jan en Maarten (de laatste direct na een vlucht uit China richting Schiedam, wat een toewijding hebben deze mannen!) de tactiek nog eens besproken met de spelers. Bij de keeperswissel in de rust wordt ook duidelijk dat je beter eerst je limonade kunt drinken, voordat je de keepershandschoenen aantrekt. Fijn dat de aanwezige ouders goed meedenken!

Na rust staat Guido in het doel. Hij moet vrij snel een eerste tegendoelpunt incasseren, 4-0. Je ziet de vastberadenheid in zijn blik, dit is het laatste tegendoelpunt. Ook de rest van het team oogt scherp na de rust. Het spelbeeld kantelt. Nees heeft met zijn verwoestende schot een aantal mooie doelpogingen. Daan Benard zet op het middenveld meer druk naar voren. En Jip staat als stevig blok achterin prima te verdedigen. Nadat Amoz weer in het veld is na zijn korte wissel, neemt hij de ploeg aan de hand en scoort in vrij korte tijd 3 doelpunten. Een heuse hattrick! De eerste speler van de tegenpartij wordt gedesillusioneerd gewisseld. Zou het nog? De score in de reguliere speeltijd blijft uiteindelijk steken op 4-3.

Na de wedstrijd volgt de penalty serie. Hierin staat Guido uitstekend te keepen, pas na 7 pogingen over en weer gaat het eerste doelpunt erin. De eer valt te beurt aanjawel, Amoz.

Inmiddels was de zon lekker gaan schijnen, en konden we met een voldaan gevoel naar huis. De jongens hebben weer super gewerkt!