De nummer twee van de ranglijst kwam op bezoek en ja dat is ook de ploeg die het mooiste shirt van Nederland draagt, alleen deze keer was ik niet voor het cluppie uit Rotterdam en ik kan uw vertellen dat gebeurt niet vaak.

MVV '27 2 - Feyenoord, sc 2_001

Vanaf het eerste fluit signaal van de scheids werd het een heerlijke wedstrijd tegen een goede tegenstander en als je dan aan het einde een super goed resultaat hebt behaald dan is het natuurlijk nog mooier en fijner, de eerste helft werd er door onze jongens een zeer goede partij gespeeld bij vlagen zelfs zeer goed en dat resulteerde in snel druk zetten en knokken voor elke bal met mooie combinaties en al snel werd dat beloond met een doelpunt, via een mooi genomen vrije trap genomen door Yennink (die zijn oude vorm weer terug ziet komen, top man) en een kopbal die werd gekeerd was het Jesse die de bal op de paal knalde maar Brady was zeer attent om de terug komende bal in de touwen te schieten dus 1 – 0 en gewoon zeer verdiend.

Het was niet zo dat onze tegenstander geen kansjes kreeg want zoals eerder gezegd Feyenoord heeft gewoon een goede ploeg en daardoor was het zeker voor de neutrale toeschouwer een leuke pot om naar te kijken en was het zaak voor ons om goed bij de les te blijven, en dat deden we ook we hadden zelfs nog kans om voor de rust de voorsprong uit te breiden maar dat mocht niet zo zijn dus werd de thee genuttigd met een verdiende 1 – 0 stand.

MVV '27 2 - Feyenoord, sc 2_013

De tweede helft werd er nog steeds goed gevoetbald maar onze tegenstander deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren en het was gewoon zo dat we het af en toe best moeilijk hadden, Bart hield een zekere goal knap tegen maar de druk werd steeds groter, al was er uit een uitval van ons een grote kans voor Jesse maar zijn schot ging jammer genoeg naast, in minuut 65 kreeg Feyenoord een vrije trap op een gevaarlijke plaats en gelukkig voor ons spatten de bal snoeihard op de lat, dus dat was best wel mazzel en dat hadden we daarna ook nog een paar keer, er werd geknokt voor elke bal en dat was heerlijk om te zien, langzamerhand kregen we weer iets meer vat op het spel en kregen wij ook wat kansjes en zelfs een grote maar de goede keeper van F wist het harde mooie schot van Arien knap te stoppen en daarna wederom van Arien een kopbal, maar 2 minuten later was het toch raak en wel door een doelpunt van onze inval spits Kevin, iedereen was er van overtuigd dat hij zeker anderhalve meter buitenspel stond maar de scheids keurde het doelpunt toch gewoon goed, waarschijnlijk door het feit dat de heel jonge vlaggenist van F echt niet wist wat die met die vlag moest doen, dus was het 2 – 0 met nog 5 minuten te gaan zowel Bart als de keeper van F lieten nog een keer zien dat ze uit het goede hout waren gesneden met knappe reddingen.

Zo zie je maar dat geen ene wedstrijd hetzelfde is vorige week verlies je van met alle respect een mindere tegenstander en nu win je van een goed voetballende ploeg, een plus punt is dat als je zo blijft voetballen en ook elke week dezelfde inzet kan brengen dat de weg omhoog best mogelijk is.

Opstelling: Bart den Broeder, Ronald Arkesteijn, Mike van Uffelen, Jeffrey Wupkes, Luuk Halve, Jens de Graaff, Yennick Berrevoets, Brady Stralendorff (Kevin Bouter)  Rick Zwaard, Jorrit Fortuin, Jesse Zwaard (Arien Oprel) (Stephan Suijker).