MVV’27 VR1 – KMD Vr1 Eindstand 2-1.

LANI PLAYER OF THE MATCH als het niet via voetbal.nl kan dan via deze weg!!!!

Wat een game meiden, wat maken we het onszelf moeilijk. Inderdaad “we”, want we doen het met allen. Verliezen, winnen en zulke wedstrijden. Vooraf redelijk uitleg gegeven wat we moesten gaan doen in het veld en of het dan onderschatting is of al bezig zijn met de wedstrijd van woensdag, ik weet het niet. Het komt gelukkig in alle lagen van de voetbal voor, dus laat het geen frustratie worden. Het was achteraf toch weer een ander team als tegen Msv’71, dus daar hoeven we ook niet meer vanuit te gaan. Voor dat ik het verslag schrijf hoop ik eigenlijk eerst hun verslag te lezen, want vaak correspondeert mijn verslag niet helemaal met dat van de tegenstander of blijkt dat ik een hele andere wedstrijd heb gezien.

Lekker begin van de wedstrijd en we laten de bal in sommige aanvallen lekker rondgaan. Leuke strakke combies en goed in de zestien komen, maar dan? Alleen op de keeper en in plaats van geplaatst het hoekie in, nee proberen snoeihard recht op de keepster. Voorzetjes op kop hoogte en in plaats van koppie er tegen, nee hoor springen en borst er tegen aan. Dan hebben we ook nog 31 corners en in de scrimmages die dan volgen is er geen voetje die er goed tegenaan komt. Heeft dat met damesvoetbal te maken, nee hoor, ook dat gebeurd in alle lagen van het voetbal. Ik zelf denk als vrij neutrale toeschouwer aan het onderschatten, ook door mijn uitleg en het echt al bezig zijn met woensdag. Het verschil als tegen de Maasdijk en nu dit was echt bizar groot.

Toch een hele leuke wedstrijd en van beide teams deden de voorzitters vlaggen. Een heel leuk initiatief en voor mijn kant een extra coach die zich goed en heel positief liet horen als coach voor zijn kant van het veld. Pieter bedankt. Zoals gezegd kwamen er vele kansen de 1e helft, ik denk zelf dat we 80% op hun kantje zijn geweest en de enige van hun kant was meteen een goal door en dat weet ze zelf wel foutje in de verdediging. Ach 0-1 en met alle kansen die we al gehad hadden moest het goed komen. Als de tijd langzaam verstrijkt en de kansen gaan er niet in, dan begint het toch dun in de broek te lopen en krijgt alles een heel andere wending.

Pauze en wat ga je zegen als ze eigenlijk tegen elkaar wat moeten zeggen in de pauze. Kom in de bal, ga je duel goed in en niet half zacht en meiden niet lopen met die bal, gewoon aanname en speel en laat ze dat pootje er niet meer tegen kunnen zetten. Zo gezegd, zo gedaan en ik zag aan de koppies dat het wel goed ging komen (dacht ik). We beginnen weer met enige omzettingen en alle ballen die we aannemen stuiten net weer af of op het scheenbeentje of op het dijtje of op het knietje. Heeft allemaal te maken met concentratie en het goede moment instappen. Uiteraard zijn de momenten van lekker rondspelen en gewoon goed kaatsen ook heerlijk om te zien. Dat hoor je ook langs de kant, alleen de beloning voor jullie is er dan niet en dat kwam door eerder genoemde jammerlijkheden. Kmd begint wat verder in te zakken en neemt de tijd met elke achterbal, ingooi en blessure (zij wel). Toch blijven ze heel sterk met hun uitvallen en daar is het dat Lani ons er doorheen sleept. Ook de 2e helft 75% op hun helft, maar ze moeten erin en we moeten ze weghouden op onze helft. Heerlijk aanvalletje en Ras denkt, ach laat ik eens schieten vanaf 25 meter en de keepster schat het verkeerd in 1-1. Ontlading en dit moet de ommekeer zijn, erop en erover. Weer heerlijke combies, maar geen afstraffing en dan gaat de tijd weer meespelen met blessures van Kmd. Terwijl blessures werden geholpen ging een deel gewoon op de zonstand liggen. Gelukkig hield de scheids de tijd bij en na een heerlijke aanval over links hield onze Krijger Karen het hoofd koel en tikte de zeer verdiende 2-1 in. Nu mag die toch wel affluiten, maar nee het waren echt 12 minuten die erbij moesten. Inmiddels stonden ze nog met 10 in het veld en af en toe met 9 en wij gaan eigenlijk aanvallen en schuiven allemaal op hun veld door in plaats van lekker inzakken en rondspelen en hun laten komen. Ook denk je bij een 2-1 voorsprong bij een achterbal of ingooi, rustig die bal pakken en rustig opbouwen, nee hoor, snel bal pakken en hop naar voren. Wij zijn te aanvallend ingesteld en is dat fout, nee hoor, maar in deze wedstrijd had dat anders gekund. Als we dan een keertje rustig opbouwden gingen we via de drukke kant via het middenveld naar voren in plaats van via de rustige kant. Dan een snelle uitbraak van Kmd en gelukkig is Lani geconcentreerd gebleven en voetbalt ze mee vanaf de 16 meter. Speelster komt op haar af en het is gelukkig Lani die een fractie eerder bij de bal is anders ga je met 2-2 van het veld af. Hierna nog wat lugubere momenten en gelukkig fluit hij af en is de moeizame overwinning een feit. Moet nog wel vermelden dat jullie er wel steeds in geloofden en dat het aan inzet en doorzettingsvermogen niet ontbreekt bij jullie. Dat is iets wat ik elke wedstrijd terug zie bij jullie en waar ik heel trots op ben. Jullie kunnen het jezelf echter zo makkelijk maken want als hier 8-1 als einduitslag had gestaan, dan had niemand het raar gevonden. Thxs meiden, ik heb in ieder geval een heerlijke Griekse avond gehad met Nicks 10-jarig jubileum.

Moraal van deze wedstrijd: Als jezelf uitstraalt dat je al met de volgende wedstijd bezig bent, dan nemen je speelsters dat van je over blijkbaar.

Fijn weekend en Ger ik hoop dat je een shirt hebt voor de voorzitter voor maandag. Zal hem goed staan en we zien de foto wel.

Josephine.