Afgelopen zaterdag ontving MVV ’27 JO19-1 de koploper in de Hoofdklasse D: Zwaluwen JO19-1. De uitwedstrijd eindigde in september nog in een pijnlijke 5-0 nederlaag, maar in de thuiswedstrijd hield het keurkorps van trainer Falco van den Eijnden de Vlaardingers keurig op 0-0, een meer dan verdiend punt voor de Maaslanders dankzij de getoonde passie en strijd .

Zwaluwen had tot afgelopen zaterdag nog maar vijf puntjes verspeeld in de competitie en slechts zeven tegendoelpunten hoeven incasseren. De bezoekers uit Vlaardingen kwamen dan ook met veel vertrouwen richting Maasland. Echter MVV’27 was bezig aan een goede reeks met drie overwinningen op rij, dus het beloofde een interessante wedstrijd te worden. De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd. De tegenstander werd flink op de huid gezeten en dit resulteerde in in een licht overwicht voor de Maaslanders in de eerste helft. Echt gevaarlijk werd MVV’27 hiermee niet, maar het voorkwam wel dat Zwaluwen veel op de helft van de thuisploeg was te vinden. Toch was het voor MVV ’27 oppassen voor de individuele klasse van sommige Zwaluwen-spelers. Door de felle strijd die er werd geleverd konden deze spelers echter maar moeilijk excelleren. De grootste kans van de eerste helft was wellicht voor de Miquel Exaltus. Een snel genomen vrije trap van Luuk van Strijen belandde net tussen de verdediging en de Vlaardingse doelman in, waardoor Miquel Exaltus de bal kon onderscheppen. Omdat de controle over de bal niet helemaal goed was, kon de goalie toch nog bijtijds ingrijpen, ruststand 0-0.

Zwaluwen kwam na rust beter en sterker uit de kleedkamer. Een grote kans voor de lange spits van de bezoekers ging rakelings naast. Na zo’n tien minuten spelen kreeg MVV ’27 weer wat mee grip op de wedstrijd en kon het Zwaluwen goed uit het eigen strafschopgebied houden. De thuisploeg had echter wel moeite om zelf nog echt aan voetballen toe te komen en kwam dan ook nauwelijks meer in de buurt van het vijandelijke doel. Toch kwam MVV ’27 dichtbij een treffer. Een scherp aangesneden hoekschop kon net niet worden aangeraakt door één van de Maaslanders, anders had dat zeker een doelpunt opgeleverd. Het laatste kwartier was vooral tegenhouden voor MVV’27 en dit lukte over het algemeen vrij aardig. Grote kansen waren er niet tot nauwelijks voor de koploper en zodoende bleef de eindstand van 0-0 op het scorebord staan. Een verdienstelijk punt voor MVV’27 JO19-1 dat heeft laten zien geleerd te hebben van de heenwedstrijd en terecht op een plek bovenin de ranglijst staat.  Met nog vijf wedstrijden te gaan is een nacompetitieplek nog steeds reëel. In dat kader volgt er volgende week weer een belangrijke wedstrijd als MVV ’27 op bezoek gaat bij BVCB JO19-1, de nummer twee op de ranglijst (met één punt meer dan MVV ’27, maar wel één wedstrijd meer gespeeld).

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveld, Sjors Vreugdenhil, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg, Miquel Exaltus (85e min Sem Olierhoek), Kevin Santos (75e min Devender vd Harst) Siemen Hogendoorn (70e min Loyd Rhijnsburger)