Afgelopen dinsdag 17 april was Bob Eilers jarig, hij bereikte op deze dag de mooie leeftijd van 85 jaar. MVV ’27 ging op bezoek bij Bob om hem met zijn verjaardag te feliciteren en voorzitter Pieter van Rijs had als cadeau het speldje voor het 50-jarig lidmaatschap meegenomen.

Het is inmiddels een traditie geworden, op zijn verjaardag gaat Wouter Jansen namens MVV ’27 bij Bob Eilers op bezoek en wordt er een patatje mayo met een kroket gegeten. Dit jaar was er nog een extra tafelgast aanwezig, onze voorzitter Pieter van Rijs. Hij prikte ook een vorkje mee en had als extra verrassing het speldje ter ere van het 50-jarig lidmaatschap van Bob meegenomen.

Bob is in het verleden zeer actief geweest voor MVV ’27. Nadat hij zijn voetbalcarrière begon bij Excelsior Maassluis speelde hij een aantal jaren in het rood/wit van onze Maaslandse voetbalclub. Daarnaast was de stukadoor van beroep ook zeer actief als vrijwilliger. Hij filmde menig wedstrijd met zijn eigen (ietwat wiebelende) camera en monteerde de films voor het jeugdkamp. Ook was hij wedstrijdsecretaris bij de junioren en sponsor/organisator van toernooien voor de damesafdeling. De meeste bekendheid verwierf Bob echter als gangoloog, een functie die in de jubileumkrant als volgt werd omschreven: is van 10:00 tot 18:00 uur aanwezig, zet honderden bakjes thee voor de voetballende teams, ruimt de rommel op die andere achterlaten, brengt de scheidsrechter koffie, thee of iets sterkers en zeult met een bos sleutels rond om andermans eigendommen te beschermen.

MVV ’27 is Bob nog altijd erg dankbaar voor al zijn hulp en daarom brengen we regelmatig nog even een bezoek aan de Jan Steenstraat in Maassluis. Bob heeft gevraagd alle MVV’ers de hartelijke groeten te doen!