In een duel dat geen moment saai was heeft MVV ’27 weer drie punten bij kunnen schrijven, maar helemaal vanzelf ging dat niet. Met een terechte 0-2 voorsprong bij de rust leek het in het Midden Delflandse onderonsje de wedstrijd onder controle te hebben, maar in een korte periode na de theepauze was de wedstrijd weer helemaal open. Arbiter van dienst Marcel de Witte maakte het zichzelf lastig door sommige zware overtredingen niet met minimaal geel te bestraffen en de wat lichtere wél. Van een zo’n situatie werd Sem Maaswinkel het slachtoffer. Bij een kopduel werd hij op ongeoorloofde wijze aangevallen wat een fikse bloedneus en hoofdblessure tot gevolg had.

Na het eerste fluitsignaal kwam het initiatief van de thuisploeg, maar de kansen waren er voor de bezoekers. Zo trof Erik van Geest al na zeven minuten de lat en vuurde Michael Berrevoets net naast.
De derde mogelijkheid was wel raak. Met 18 minuten op de klok lag Huib van Barneveldt de bal breed voor Lourens van Rooijen die met een laag schot bij de verre paal binnen trapte (0-1).

Schipluiden zocht met lange ballen zo snel mogelijk de voorste linie waar de veel scorende Chris van Beurden en Martijn van Dorp het maar uit moesten zoeken. Daarentegen zocht MVV ’27 met wat verfijnder spel de combinatie en zetten de middenvelders de flanken aan het werk. Dat werkte vooralsnog zeer doeltreffend. Leon van Kersbergen gaf in de 27e minuut een steekpass die door Michael Berrevoets via de vingers van doelman Rick van der Voort werd binnen geschoten (0-2). Het betekende voor de middenvelder al weer zijn zevende treffer van het seizoen.
Nog altijd voor de rust kon MVV ’27 de stand verder uitbreiden. Een snelle uitval zorgde voor een overtal aan Maaslanders, maar verder dan een corner kwam men niet. Desondanks leek er geen vuiltje aan de lucht.

Na de wisseling van helften kwam Schipluiden, net als ’n week eerder tegen Lyra, uitstekend uit de kleedkamer. Niet iedereen had de koffie op toen Quint van Stuivenberg zich verslikte in zijn tegenstander Chris van Beurden en vervolgens zette Bart Boks de 1-2 op het bord. Drie minuten later wist Jeffrey Wupkes uit een corner de marge weer op twee te brengen (1-3), maar weer ‘n minuut later was het Chris van Beurden die weer een misser in de Maaslandse defensie afstrafte (2-3) en nog eens drie klokronden verder was de gelijkmaker een feit. Thom van Mil gaf een voorzet die onderweg ongelukkig geraakt werd door Quint van Stuivenberg en Twan Lansbergen kansloos maakte (3-3). Met vier treffers in negen minuten ging het dus erg hard!

Maar ook het spel werd venijniger en scheidsrechter De Witte had meer dan twee ogen nodig om de felle duels te beoordelen. Over het algemeen konden de gegeven gele kaarten geaccepteerd worden, maar er konden er zeker meer uitgedeeld worden én daar mocht Schipluiden de handen mee dichtknijpen. Zeker driemaal werd bij een kopduel de strijd unfair aangegaan wat leidde tot blessures en heel veel irritatie aan Maaslandse kant.
Als het spel dan weer werd hervat kon MVV ’27 zich nauwelijks herstellen, want Schipluiden zette veel druk. Chris van Beurden (schot geblokt), Mike van Adrichem (schot gekeerd en net over) kwamen akelig dicht in de buurt van een  voorsprong voor de gastheren.
Eindelijk kon MVV ’27 zich weer ontworstelen aan die druk en dan kwam er toch weer een goed lopende aanval. Erik van Geest maakte in de 77e minuut zich bij het inspelen breed, gaf de bal mee aan Michael Berrevoets die met een leep passje Dennis Louter wegstuurde en zijn schot betekende de 3-4.

Schipluiden gaf zich nog altijd niet gewonnen en keek hoe ver het kon gaan in de duels en dat bleek soms erg ver. Zoals aangegeven werd Sem Maaswinkel hier het grote slachtoffer van en moest zich volkomen dizzy laten vervangen door Thijs de Vast. Hij werd bij een kopduel op onbesuisde wijze in de rug gesprongen en kwam hard met zijn gezicht op de kunstmat terecht. Door de klap bloedde hij hevig uit beide neusgaten en was hij zo’n drie minuten buiten bewustzijn. Na de wedstrijd werd hij voor de zekerheid per ambulance naar de spoedeisende hulp in Delft gebracht voor een diagnose. Na neurologisch onderzoek en een scan mocht hij ‘s avonds weer naar huis.
In de slotfase schoot Michael Berrevoets nog net naast en was ook Dennis Louter nog dicht bij een treffer. Zijn prachtig indraaiende bal werd echter gekeerd door de lat.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Leon van Kersbergen, Lars Kloet, Jordi Lems en Michael Berrevoets.

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Quint van Stuivenberg, Jordi Lems, Jeffrey Wupkes, Sem Maaswinkel (Thijs de Vast), Leon van Kersbergen (Lars Kloet), Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Erik van Geest en Huib van Barneveldt (Dennis Louter).