Sportclub Monster VR2 – MVV’27 VR1                                    Eindstand 1-2.

Thriller in het Westland eindigt in winst voor ons!!!

De uitwedstrijd tegen het altijd lastige Monster stond op het programma. Zij hadden nog wat goed te maken van de vorige editie en die eindigde ook in 2-1 winst voor ons. We waren vrij vroeg op het mooie complex en kregen het veld van hun vrouwenafdeling toegewezen, het mooie kunstgrasveld achter de kantine. Vantevoren een goede wedstrijdbespreking gehouden en je zag aan de koppies dat het menens was, dit werd weer zo’n wedstrijd. Bewuste keuze om deze wedstrijd met 4 wissels in te gaan en dat bleek achteraf geen overbodige luxe te zijn geweest, we hadden iedereen keihard nodig vandaag.

Vanaf het fluitsignaal er vol bovenop en de grens zoeken bij de scheids. Werkelijk, en ik schrijf het elke week, alle combinaties die we op de trainingen oefenen kwamen eruit. Elke omschakeling deden we ook met zijn allen, vooruit, achteruit, alles werd overgenomen. Conditioneel hadden we ze eigenlijk binnen twintig minuten leggen. Dan een steekbal vanaf het middenveld, Keashia doet niets en Melis stapt eroverheen, alle handen de lucht in van Monster voor buitenspel, maar Melis stapt door, dus geen buitenspel. Ze dribbelt naar buiten, keeper loopt mee en diagonaal maakt ze het af, 0-1. We zakken hierna niet in en houden de druk erop, maar dan ook met zijn allen. Als de mid-mid doorschoof dan zakte de spits wat in of de half schoof iets naar binnen, echt geweldig om te zien. Driehoekjes, vierkantjes, zeskanten zelfs heb ik een diabool gezien, meiden wat werd er op een gegeven moment oogstrelend voetbal gespeeld en ja toen kwam weer die heerlijke pass van rechts via Ras naar Gaab, het keepertje schoof weer mee naar 1e paal en wederom diagonaal werd ze verschalkt, 0-2. Deden zij dan niets terug, ja hoor heel gevaarlijk vanaf hun rechterkant met scherpe voorzetten, maar ze miste net het tikkie om het af te maken. Wij stonden tactisch zo goed met constante coaching van onze vlagger, die overigens weer een zwaar nachie voor zijn kiezen kreeg op zijn werk. Gelukkig rustfluitsignaal.

1e helft magnifiek dan zal de 2e helft wel dramatisch worden en jawel er was de eerste 10 minuten niets meer te zien van het geweldige spelletje van de 1e helft. Uiteraard komen zij dan op de 1-2 door een geplaatst schot. Alle zeilen bij en het billenknijpen is weer begonnen. We vonden de rust niet meer, alle ballen naar voren en de overtredingen werden wat harder, maar dat kwam ook doordat niet echt alles meer gezien werd door de verder uitstekende fluitende scheids. Dan een overtreding net buiten de 16. Hun Mo ging achter de bal staan als een Ronaldo en schoot voor ons gelukkig dramatisch die vrije trap over iedereen heen en belandde naast de goal. Dit was meteen het moment van ons kwartiertje waarbij we ons weer wat terugvonden en juist toen we het weer goed hadden staan schoven zij een extra dame door waardoor we achter op 1:1 stonden. Je kan dan 2 dingen doen. Een dame terug laten zakken om het op te vangen of gewoon blijven staan en hopen op de counter en dat deden wij en hierdoor kregen wij weer wat meer kansen. Voor hetzelfde geld valt het de verkeerde kant uit, maar als we zulke wedstrijden gaan winnen, dan gaan we de goede kant op. Eindsignaal, wat een ontlading weer.

We hebben nu een goede reeks achter de rug met 3 winstpartijen en 1 gelijkspel en zijn op de ranglijst weer wat opgeschoven met kleine verschillen met de drie die om ons heen staan. Even een volgend weekend vrij en dan komen er weer 2 lekkere potjes aan. Hopelijk dinsdag weer volle bezetting met de training, maar voor nu meiden fijn weekend en geniet ervan. Ik zet de klok vannacht wel vooruit op mijn werk.

Teamprestatie is als je met de 11 in het veld en de wisselspelers op de bank hetzelfde presteert als wat die vlagger van jullie vraagt.

Josephine.