Zonder zelf een topwedstrijd te spelen kon MVV ’27 weer een overwinning bijschrijven en staat daarmee weer in de top drie. In de eerste helft legde men de basis voor de zege die in de tweede helft eigenlijk nauwelijks meer in gevaar kwam. Beide subtopploegen speelden vandaag ver onder hun kunnen en eigenlijk was alleen het laatste half uur van de eerste helft de moeite van het kijken waard.

Het eerste kwartier was er een die rommelig genoemd mocht worden, veeel ballen die niet aankwamen bij een speler met eenzelfde kleur shirt. Misschien wilden beide ploegen elkaar ook wel een beetje voorzichtig aftasten en het spel speelde zich dan ook voornamelijk af rondom het middenveld.
Vervolgens brak er een leuke fase aan met wat meer lef en dat leidde automatisch tot wat speldeprikken over en weer. Nadat Leon van Kersbergen na een voorzet van Dennis Louter net over de lat had gemikt, moest aan de andere kant keeper Twan Lansbergen tweemaal handelend optreden.
Precies halverwege de eerste helft kreeg het jonge Lierse talent Bram Wennekers de handen op elkaar na een fraaie omhaal die net over het Maaslandse doel ging. Miscommunicatie in Maaslandse defensie tussen Twan Lansbergen en Jordi Lems gaf Raymond van den Akker de kans om uit te halen, maar de stand bleef ongewijzigd.

Ondanks deze pogingen toonde MVV ’27 net iets meer lef en variatie in de aanvallen en mocht het in de 29e minuut de voorsprong vieren. Dennis Louter kapte en draaide dat het een lieve lust was en gaf nagenoeg vanaf de doellijn hard en laag voor. Voor de naar links uitgeweken Lourens van Rooijen was het bij de tweede paal ’n eitje om zijn ploeg op voorsprong te brengen (0-1).
Vier minuten later kwam MVV ’27 een decimeter te kort om de stand nog wat aantrekkelijker te maken. Lars Kloet zag zijn schot half gekeerd worden door Ritchie de Vreeden en de doelman zag snel omdraaiend kans de bal net voor de lijn in zijn handen te krijgen.
Een voorzet van Lourens van Rooijen kon even later door de in de spits verschenen Harm Voogt net niet goed geraakt worden. MVV ’27 ging weliswaar met een voorsprong aan de thee, maar de marge had zomaar hoger kunnen zijn.

Het spelpeil in de tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Lyra moest uiteraard komen en deed dat niet met al te veel intelligentie en variatie. Er waren weliswaar wel enkele hachelijke momenten voor de neus van Twan Lansbergen, maar over het algemeen was  het vrij gemakkelijk te verdedigen.
Aan de andere kant had MVV ’27 het zich gemakkelijk kunnen maken door de uitvallen beter uit te spelen. Tot de zestien zag het er leuk uit, maar in de buurt van doel leek het vinden van een afmaker een te lastig karwei. Dat was zonde, want de technisch vaardige Maaslandse aanvallers kunnen het iedere verdediging lastig maken en voor veel meer gevaar zorgen dan nu het geval was.

Ondanks het matige spel van beide ploegen bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal van arbiter Martin de Witte uit Rotterdam. Misschien was het lichtpuntje van het tweede bedrijf wel het invallen van debutant Mike van Uffelen, weer een talent die gedurende ruim vijf minuten aan het grote werk mocht ruiken.

Geel was er vandaag voor Lars Kloet, Joeri van Dongen en Jordi Lems.

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Joeri van Dongen, Jordi Lems, Jeffrey Wupkes (Mike van Uffelen), Quint van Stuivenberg, Lars Kloet, Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen (Roberto van der Pol), Dennis Louter en Huib van Barneveldt (Michael Berrevoets).