Na een poosje rust op de zaterdag kregen we vandaag de nummer 2 op bezoek en wel de roemruchte ploeg XERXES, in de uit wedstrijd verloren we met 3 – 1 en kwamen we er achter dat de voorhoede van deze goede ploeg uiterst gevaarlijk is met allemaal bewegelijke mensen.

MVV '27 2 - XerxesDZB 2_002

De wedstrijd begon van beide kanten aftastend en zeg maar wat voorzichtig, maar na een minuut of 10 werd het duidelijk dat onze tegenstander het niet zo leuk vond dat we heel snel druk op de bal en tegenstander zetten om zodoende hun niet in het spel te laten komen, maar toch was het X die de eerste redelijke kans kreeg en was het door doortastend optreden van Thijs te danken dat we niet op een achterstand kwamen, toen braken er 10 minuten aan die voor ons wel heel lekker waren eerst was daar Max die de aanval zelf opzette met een mooie pass op Arien die hem vervolgens weer mooi terug gaf en met een schuiver liet Max de keeper kansloos, 5 minuten later ging Joris knap door en via de kluts kwam de bal voor de voeten van Aadje die wederom de keeper het nakijken gaf dus stonden we ineens voor met 2 – 0 en het was nog verdiend ook, XERXES probeerde de bakens te verzetten maar we bleven geconcentreerd en goed voetballen al konden we de 2 – 1 niet voorkomen en het moet worden gezegd het was een heel mooie goal, even later had het zomaar 2 – 2 kunnen zijn maar de spits van X kreeg voor ons de bal wat ongelukkig op zijn hoofd en zo ging de bal naast en was de ruststand 2 – 1.

MVV '27 2 - XerxesDZB 2_008

De tweede helft ging X gelijk op zoek naar de gelijkmaker maar ook nu weer was het MVV die liet zien dat er niet veel te halen was vandaag voor de tegenstander er werd geknokt voor elke meter, voetballend was het wat minder als in de eerste helft maar de strijdlust van heel het elftal was top, en ineens was daar de 3 – 1 door Joris die een te kort terug gespeelde bal op de keeper met een perfect uitgevoerde sliding in het doel wist te krijgen, we kregen daarna zelfs nog wel kansen om verder uit te lopen maar de nauwkeurigheid was er even niet meer, Tom moest nog een keer handelend optreden maar daarna was voor 2 kat in het bakkie, klasse mannen.

Opstelling: Tom v d Broek, Stephan Suijker (Keven Bouter) Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Michael van Vliet, Jens de Graaf, Arien Oprel, Thijs de Vast, Max de Vetten, Jorris Sonneveld (Dik Groenewegen) Aad Srinarasit.