Afgelopen dinsdagavond heeft MVV’27 onder 23 een oefenwedstrijd gespeeld tegen de oudste junioren van Excelsior Rotterdam. Nadat er eerder met 6-0 werd verloren van Sparta Rotterdam was ditmaal naast het ‘Van Dongen en De Roo-stadion’ Excelsior JO19-1, uitkomend in de 1e divisie landelijk, met 5-2 te sterk. 

In een iets andere samenstelling dan vorige keer traden de onder 23 mannen van MVV’27 aan tegen de A-junioren van Excelsior. Al snel werd duidelijk dat ook vandaag het tempo van de tegenstander hoger is dan dat men is gewend. Het was dan ook niet vreemd dat het binnen een kwartier spelen 1-0 werd voor de thuisploeg. Toch kregen de Maaslanders het voor elkaar dat er, weliswaar voorlopig, niet vaker werd tegen gescoord. Sterker nog, na ongeveer een half uur spelen werd de stand zelfs gelijk. Huib van Barneveld hield goed het overzicht en kon de vrijstaande Harm Voogt bedienen die vervolgens in de korte hoek hard binnen schoot. Lang kon men van deze gelijke stand niet genieten want in de 35e minuut kwam Excelsior weer op voorsprong. MVV’27 kreeg het steeds moeilijker om van de eigen helft af te komen en dit resulteerde nog voor rust in een 3e tegentreffer.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld als daarvoor. Excelsior Rotterdam bepaalde de wedstrijd en MVV’27 kwam nauwelijks aan voetballen toe. Vlak na rust viel dan ook de 4-1. Af en toe lukte het om de bal bij de voorwaartse Maaslanders te krijgen maar tot grote kansen kwam men niet. Toch scoorde MVV’27 nog een keer tegen. Na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft was het Jens de Graaf die de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg en kon binnen werken, stand 4-2. Ook nu duurde het niet lang voordat Excelsior weer tot scoren kon komen want zo’n 5 minuten later was de stand alweer 5-2. De laatste 25 minuten kon de onder 23 de schade beperkt houden en bleef het, ondanks de vele kansen voor Excelsior, 5-2 voor de thuisploeg.