Kon de puntenmachine van coach Jaap de Bruijn ook in de uitwedstrijd bij Kethel Spaland JO8-1 zijn ongeslagen status van dit seizoen behouden? In de beginfase zag dit er niet al te positief uit. De Maaslandse mannen moesten vooral verdedigen en konden niet voorkomen dat de Schiedammers de eerste goal maakten: 1-0.

Daarna werd MVV ’27 wakker en kantelde de wedstrijd. Een heerlijke vrije trap van de verwoestende linker van Mats betekende de gelijkmaker. Uit een pass van Tijn tekende onze linkspoot vervolgens beheerst voor de voorsprong: 1-2, wat tevens de ruststand was.

Na rust ging MVV ’27 vrolijk door met aanvallen. Eerst tekende onze buffelaar Erik met een mooie schuiver voor de 1-3, waarna Justus met zijn linkerbeen de vierde Maaslandse goal maakte. De mooiste aanval volgde kort hierna. Sem passt naar Justus, Justus speelt Tijn langs de zijlijn vrij en Tijn stuurt Mattan diep. Mattan haalt hard uit, maar een knappe redding voorkomt de vijfde Maaslandse treffer.

Mats weet even later wel de vijfde goal binnen te knallen en dat doet hij op schitterende wijze vanaf de linker zijlijn. In de tweede helft komt Kethel-Spaland vrijwel niet meer voor de Maaslandse goal. Wel scoren ze nog één keer, wat de 2-5 oplevert. Nadat Justus Tijn voor de goal zet en Tijn de zesde goal binnen schuift, bepaalt Max na een mooie versnelling de eindstand op 2-7. Wéér drie punten! 🙂

Als we de statistieken in de voetbal.nl-app moeten geloven, treffen de mannen van JO8-1 volgende week de zwaarste tegenstander van dit seizoen. SC Botlek JO8-1 heeft na vier wedstrijden nog de 100% score in de huidige competitie. Op het meedogenloze tijdstip van 8.30 uur staat de kraker op het programma!