Aangezien er pas op 10 februari weer voor de competitie gespeeld gaat worden door MVV’27 JO19-1 hebben oefenmmeester Falco van den Eijnden en zijn team ruim de tijd om zich voor te bereiden op de hervatting van de competitie. Inmiddels is het elftal alweer drie weken aan het trainen en zitten de eerste twee oefenwedstrijden erop. Beide wedstrijden werden gewonnen.

Vorige week zaterdag stond de eerste wedstrijd van 2018 op het programma. In een matige wedstrijd werden de leeftijdgenoten van BSC’68 uit Benthuizen met 1-4 aan de kant gezet. MVV’27 kwam nog wel op een 1-0 achterstand maar dankzij doelpunten van Bouke Schippers, Rick Vijverberg en Luuk van Strijen (tweemaal) wisten de Maaslanders dus te winnen.

Dit weekend ging de reis naar Capelle a/d IJssel voor een wedstrijd tegen de winterkampioen in de 1e klasse CVV Zwervers JO19-1. Al snel kwam MVV’27 op een 0-1 voorsprong. Het was Bouke Schippers die in de vierde minuut een hoekschop van Siemen Hogendoorn wist binnen te koppen. Hoewel de Maaslanders de eerste helft niet eens hun beste spel lieten zien, creëerde het wel een hoop grote kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Alleen Loyd Rhijnsburger wist in de eerste helft nog te scoren waarmee de ruststand van 0-2 werd bereikt. Na rust een iets beter MVV’27 en ook nu kreeg het weer genoeg mogelijkheden om tot een grote score te komen. Er werd uiteindelijk nog drie keer gescoord. Eerst was het Siemen Hogendoorn die op aangeven van Loyd Rhijnsburger de 0-3 scoorde. Bij de 0-4 en de 0-5 waren de rollen vervolgens omgedraaid en was het Loyd die op aangeven van Siemen twee maal scoorde en daarmee een hattrick liet aantekenen. Aan de andere kant werden er weinig kansen weggegeven, waardoor doelman Mark van Barneveldt vrij eenvoudig zijn doel schoon kon houden en de eindstand dus werd bepaald op 0-5.

Volgende week zaterdag is MVV’27 JO19-1 weer te bewonderen in Maasland, want dan nemen de Maaslandse talenten het op sportpark de Commandeur in een laatste oefenduel voordat de competitie wordt hervat op tegen vierdedivisionist DSO JO19-1 om 14.30 uur.